Ads Top

Nieuwe mijlpaal voor project spoorkruisingen in Bunnik

ProRail, de gemeente Bunnik en de Provincie Utrecht werken samen aan een veilige verkeerssituatie en goede doorstroming van het verkeer bij het station Bunnik. In dit project is een belangrijke mijlpaal bereikt.

Na toezegging van de benodigde financiële middelen door het ministerie van Infrastructuur en Milieu kan de realisatieovereenkomst voor het project worden getekend. Dat gebeurt op donderdag 28 februari 2013. De overeenkomst wordt ondertekend door wethouder koopmanschap van de gemeente Bunnik, de heer De Vries, regiodirecteur van ProRail en de heer Andringa directeur namens de Provincie.

ProRail vervangt de gelijkvloerse kruising van de Groeneweg met het spoor, door een  autotunnel in de te verlengen baan van Fectio en een tunnel voor voetgangers en fietsers onder het station Bunnik. Daarmee wordt de situatie veiliger en verbetert de doorstroming van al het verkeer. De tunnel bij het station krijgt een gescheiden voetpad en fietspad. Via trappen en liften zijn de perrons straks beter toegankelijk, ook voor minder validen. het aantal fietsstalplaatsen wordt aanzienlijk uitgebreid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.