Ads Top

Perronbankjes proberen op station Hoevelaken

Spoorbeheerder ProRail is gestart met de vernieuwing van perronmeubilair zoals bankjes en wachtruimten op circa honderd stations in Nederland. Als eerste in deze reeks is nu station Hoevelaken aangepakt. Om deze mijlpaal te vieren krijgen reizigers aanstaande donderdag een traktatie. U bent als media van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn van 07.30 tot 8.30 uur en om zelf de nieuwe bankjes te proberen.
Op de stations Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal is de plaatsing van het nieuwe meubilair inmiddels in volle gang. Deze week start ook het werk op Groningen Europapark. Bedoeling is dat tussen 2012 en 2014 ook Arnhem Centraal, Rijswijk, Breda, Barneveld Noord, Barneveld Centrum, Barneveld Zuid, Lunteren en Ede Centrum worden voorzien. Van 2014 tot 2020 volgen nog circa 90 stations.
Naar schatting gaat ProRail tot 2020 in ieder geval 1.500 nieuwe houten banken plaatsen, zoals nu op Hoevelaken. Naast bankjes is station Hoevelaken ook voorzien van nieuwe wachtruimten. De gemeente Nijkerk en provincie Gelderland hebben hieraan meebetaald. Per station wordt bepaald welke voorzieningen precies worden aangebracht. Er zijn ook nieuwe prullenbakken en nieuwe type zitplaatsen ontworpen zoals ‘poefjes'.
De keuze voor de stations die tussen 2014 en 2020 volgen is onder andere afhankelijk van het aantal reizigers, regionale spreiding en het budget. Er worden grote en kleine stations vernieuwd. Zodoende profiteert het meerendeel van de reizigers, circa 60 procent, verdeelt over heel Nederland, van het nieuwe meubilair. Regionale overheden en lokale overheden wordt gevraagd mee te financieren. Het kan resulteren in meer maatwerk, maar ook vernieuwing op nog meer stations dan de reeds genoemde honderd. Zo wordt met aanvullende financiering van provincie Gelderland de lijn Arnhem-Winterswijk vernieuwd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.