Ads Top

Bouw spooronderdoorgangen Veenendaal officieel van start

In aanwezigheid van omwonenden is op woensdag 7 februari 2018 het officiële startsein gegeven voor de bouw van de spooronderdoorgangen bij Voorpoort en de Nieuweweg-Noord in Veenendaal. De starthandeling werd verricht door vertegenwoordigers van alle betrokken partijen: Henri Kool (provincie Utrecht), Sjak Arts (provincie Gelderland), Dick Vlastuin (Renswoude), Mark van Teijlingen (Ede), Arianne Hollander (Veenendaal), Kees Rutten (ProRail) en Henk Post (BAM Infra Regionaal).

De spooronderdoorgangen zijn nodig om in de toekomst meer treinen over het spoor te kunnen laten rijden en tegelijk de bereikbaarheid en veiligheid in en om Veenendaal te vergroten.

De tijd van plannen maken en voorbereiden is voorbij: 2018 is het jaar van de uitvoering! Op twee plaatsen langs de N418, bij Voorpoort en de Nieuweweg-Noord, bouwt aannemer BAM dit jaar de spooronderdoorgangen. Eind 2019 zijn de onderdoorgangen en de bijbehorende wegreconstructies naar verwachting klaar voor gebruik.

In de nieuwe situatie is de Nieuweweg-Noord volledig gereconstrueerd met een fietstunnel onder het spoor. De fietstunnel is dan tevens een voetgangersverbinding tussen het noordelijke en het zuidelijke deel van het Fort aan de Buursteeg. Omdat de Nieuweweg-Noord niet langer de doorgaande route is voor regionaal verkeer, wordt Voorpoort doorgetrokken met een spooronderdoorgang voor auto’s.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.