vrijdag 29 april 2022

Verbeteringen aan het spoor rond Hengelo

Van vrijdag 29 april tot en met dinsdag 3 mei vinden er werkzaamheden plaats aan het spoor bij Hengelo. Er is daardoor geen treinverkeer mogelijk tussen Enschede en Almelo. NS en Blauwnet zetten bussen in. Ook is geen treinverkeer mogelijk tussen Oldenzaal en Delden. Blauwnet zet hier bussen in.

Tijdens de onderbreking worden de spoorstaven, ballastgrind en dwarsliggers vernieuwd. Daarnaast werkt ProRail aan de bovenleiding. Bovenleidingen worden van tijd tot tijd vervangen om breuken door slijtage te voorkomen. De spoorvernieuwingswerkzaamheden zorgen voor minder kans op verstoringen in de dienstregeling als gevolg van defecten in de infrastructuur. In dezelfde periode wordt het spoorviaduct bij de Anninksweg in Hengelo gereinigd en geschilderd en worden er onderhouds- en reparatiewerkzaamheden verricht.

Vrijdag 29 april t/m zondag 1 mei

NS:

NS zet snelbussen in tussen Enschede – Hengelo – Almelo
Extra snelbussen op zondagochtend 1 mei i.v.m. de Batavierenrace: Enschede Kennispark  - Almelo (stoppen niet te Hengelo)
Blauwnet:

Blauwnet zet bussen in tussen Enschede – Enschede Kennispark – Hengelo – Borne – Almelo De Riet – Almelo
Oldenzaal – Hengelo Oost – Hengelo – Hengelo Gezondheidspark – Deld
Extra snelbussen op zondagochtend 1 mei i.v.m. de Batavierenrace: Enschede Kennispark - Delden
Maandag 2 en dinsdag 3 mei
Blauwnet:

Blauwnet zetten bussen in tussen Oldenzaal – Hengelo Oost – Hengelo – Hengelo Gezondheidspark – Delden
Op 2 en 3 mei rijdt de trein Zwolle-Enschede met een aangepaste dienstregeling, check hiervoor de reisplanner

woensdag 27 april 2022

Bus in plaats van trein tussen Utrecht Centraal en ’s-Hertogenbosch / Tiel

Van donderdag 28 april tot en met dinsdag 3 mei werkt ProRail aan het spoor tussen Utrecht Centraal en Geldermalsen en Geldermalsen en Tiel.

Zij vernieuwen de palen van de bovenleiding en vervangen dwarsliggers en spoorgrind. Reizigers maken in die periode gebruik van bussen in plaats van de trein. NS raadt reizigers aan om voor vertrek de NS Reisplanner te checken en rekening te houden met een langere reistijd.

angepaste dienstregeling en inzet bussen
Reizigers kunnen tussen 28 april en 3 mei gebruik maken van bussen:

·         NS zet snelbussen in tussen Utrecht Centraal – Geldermalsen

·         NS zet stopbussen in tussen Houten – Culemborg – Geldermalsen

Uitzondering van zaterdag 30 april 20.00 uur tot zondag 1 mei 09.15 uur:

·         NS zet Snelbussen in Utrecht Centraal – Geldermalsen – ’s-Hertogenbosch

·         NS zet Stopbussen in Geldermalsen – Tiel Passewaaij – Tiel

·         NS zet Stopbussen in Houten – Utrecht Lunetten (zaterdag gehele dag, zondag tot 9.15 uur)

Tussen Amsterdam Centraal/Schiphol Airport en Eindhoven Centraal reis je om via Rotterdam Centraal. De treinen van Qbuzz over de Merwedelingelijn rijden volgens dienstregeling.

NS-bussen tussen Haarlem en Leiden

 

Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er van donderdag 28 april tot en met woensdag 4 mei NS-stopbussen in plaats van treinen tussen Haarlem en Leiden.

Reizigers tussen Amsterdam en Leiden reizen via station Schiphol Airport. Reizigers tussen Leiden en Haarlem kunnen omreizen via Amsterdam Sloterdijk.

Op zondag 1 mei is er vanaf start dienstregeling tot 13.00 uur ook geen treinverkeer mogelijk tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee.

Reizigers kunnen vanaf Bloemendaal aan Zee met de vervangende NS-bus naar Zandvoort reizen. We raden reizigers aan om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd, deze is meegenomen in het reisadvies.

Bij de overweg Pijlslaan in Haarlem vernieuwt ProRail spoorstaven en wordt er gewerkt aan de bovenleiding. Tussen Zandvoort en Haarlem wordt alleen zondag van 01.00 uur tot 13.00 uur gewerkt aan kabels en leidingen. Bij Heemstede, Bennebroek, Vogelenzang en Noordwijkerhout wordt gewerkt aan de bovenleiding. Als gevolg van deze werkzaamheden zijn ook een aantal overwegen afgesloten: die op de Pijlslaan in Haarlem, de Pastoorlaan in Hillegom en op de stationsweg tussen Hillegom en Voorhout.

dinsdag 26 april 2022

Hemes test inchecken met GPS in Eindhoven

Op de buslijnen 407 en 408 van vervoerder Hermes in Eindhoven kunnen reizigers volgende maand in- en uitchecken met hun mobiele telefoon op basis van locatiebepaling.

Het doel van het ov-experiment is om het in- en uitchecken zonder een ov-chipkaart of betaalpas.

Lijn 407 en 408 verbinden Station Eindhoven met de High Tech Campus.

De provincie Noord-Brabant ondersteunt het initiatief van Transfev en Mobyyou met een subsidie.

maandag 25 april 2022

Geen sleutel meer voor OV-fietsen bij station Amersfoort

 

In de twee fietsenstallingen bij station Amersfoort zijn alle OV-fietsen uitgerust met een elektronisch slot. Bij dit slot vervangt de OV-chipkaart de fietssleutel. NS introduceerde het slot begin vorig jaar zodat reizigers sneller en makkelijker een OV-fiets kunnen huren.

In de twee fietsenstallingen bij station Amersfoort zijn alle OV-fietsen uitgerust met een elektronisch slot. Bij dit slot vervangt de OV-chipkaart de fietssleutel. NS introduceerde het slot begin vorig jaar zodat reizigers sneller en makkelijker een OV-fiets kunnen huren.

In Amersfoort gaat het in totaal om 435 OV-fietsen, in de fietsenstalling aan de centrumzijde en aan het Mondriaanplein. Inmiddels zijn de OV-fietsen met nieuwe sloten ook te vinden in de fietsenstalling in Apeldoorn, Den Bosch en Harderwijk. Na Amersfoort krijgen stap voor stap ook andere locaties de OV-fietsen met het nieuwe slot.

Het slot opent door een OV-chipkaart tegen het slot te houden. Als er een OV-fietsabonnement op de OV-chipkaart staat, springt het slot vanzelf open. Zet de fiets op slot door de knop op het slot in te drukken en het ringslot te sluiten. Bij het terugbrengen van de OV-fiets wordt de huur automatisch beëindigd na het sluiten van het slot. Lees hier meer over de werking van het slot.

De fietsenstalling aan het Mondriaanplein is de eerste zelfservice fietsenstalling waar reizigers een OV-fiets met nieuw slot kunnen huren. Tegelijkertijd start NS hier een proef met een nieuwe OV-fietszone. De geel- en blauwgekleurde zone moet duidelijk herkenbaar zijn, zodat reizigers de OV-fietsen makkelijk kunnen vinden en terugzetten. Als reizigers positief zijn over de OV-fietszone breiden we uit naar meer zelfservice fietsenstallingen.

donderdag 21 april 2022

Studenten testen flexibele mobiliteitsapp

Vanaf deze week testen 300 studenten drie maanden lang een nieuw reisproduct voor studenten. Niet de bekende OV-chipkaart, maar een flexibele reisapp waarmee zij zowel met de trein, tram, bus en metro, als deelscooters, -auto's en -fietsen kunnen reizen.

Het initiatief wordt gelanceerd door studenten start-up Flytz en mobiliteitsapp Moves, in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en Zuid-Holland Bereikbaar.

Al 30 jaar reizen studenten met hetzelfde studentenreisproduct; een weekend- of weekabonnement, waarmee met de bus, tram, metro en trein gereisd kan worden. Tijd voor verandering, vinden Renske Wytzes, Daan Peeters en Joost Wilmink, (oud-)studenten en oprichters van start-up Flytz.

De oplossing is een Mobility-as-a-Service concept voor studenten: één centrale app waarmee de student op basis van een persoonlijk budget elke vorm van duurzame mobiliteit, zowel OV als deelvervoer, kan plannen, boeken, betalen en gebruiken. De aankomende drie maanden testen 300 studenten het nieuwe reisproduct.
 
In Nederland wordt er al op grote schaal geëxperimenteerd met Mobility-as-a-Service door middel van de door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat opgezette pilots. Een belangrijke gebruikersgroep kunnen 700.000 studenten zijn. Dit is een groep die open staat voor innovatie en het OV als primair vervoersmiddel gebruikt. Het blijkt dat studenten interesse hebben in dit soort onderzoeken. Voor de 300 beschikbare plekken in de pilot hebben zich maar liefst meer dan 4.000 geïnteresseerde studenten aangemeld.

woensdag 20 april 2022

Met één ver­voers­be­wijs grens­over­schrij­dend rei­zen door en naar Eu­ro­pe­se re­gi­o’s

 

De provincie Limburg gaat grensoverschrijdend openbaar vervoer stimuleren door het reizen op één vervoersbewijs in de grensregio’s van de verschillende landen, mogelijk te maken.

Met het vergemakkelijken van het grensoverschrijdende openbaar vervoer wordt het voor reizigers aantrekkelijker om voor buitenlandse reizen de duurzame trein te kiezen in plaats van de auto.

Nu nog kunnen dagelijks duizenden reizigers niet op één toegangsbewijs voorbij de grensstreek in Duitsland en België reizen, wat zorgt voor vertraging en hinderlijke onderbreking van de internationale reis.

ProRail en Heemstede vervangen overweg Leyduin voor tunnel

De beste overweg is een opgeheven overweg, vinden ze bij ProRail. Overwegen, zeker de niet-beveiligde exemplaren, zijn immers niet zo veilig.

ProRail en de gemeente Heemstede hebben op 19 april een intentieovereenkomst getekend om de veiligheid van de overweg te verbeteren.

De niet actief beveiligde overweg (NABO) wordt vervangen door een tunnel. Zo krijgen mensen veilig toegang tot Buitenplaats Leyduin, een natuurgebied tussen Bloemendaal en Heemstede.

dinsdag 19 april 2022

Volgend jaar minder bussen en treinen in Groningen

Een groot deel van de Groninger statenfracties wil in gesprek met het OV-bureau en Arriva over de dienstregeling voor volgend jaar.

De steunpakketten voor het openbaar vervoer worden vanaf volgend jaar niet langer aangevuld, zodat er vanaf 2023 zo’n 30 procent minder bussen en treinen actief zijn.

Door de coronacrisis is het aantal reizigers in het openbaar vervoer flink afgenomen.

Het Rijk en de provincies legden samen 3 miljard euro op tafel.

Verwacht wordt dat pas in 2025 het reizigersaantal weer op het oude peil zit.

vrijdag 15 april 2022

Met NS naar de Floriade Expo 2022

Eén keer in de 10 jaar vormt een stad in Nederland het decor van Floriade Expo 2022, dit jaar is Almere het podium van deze wereldtuinbouwtentoonstelling. Almere is de plaats waar je vanaf 14 april naar toe kunt reizen om te genieten van bloemen, planten, groenten, fruit én groene innovaties, allemaal in het thema ‘Growing Green Cities’.

NS en Floriade werken samen om bezoekers duurzaam en onbezorgd naar de Expo te laten reizen. De tentoonstelling is goed bereikbaar per trein.

Floriade is per trein goed bereikbaar via station Almere Centrum. Vanaf station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Groningen en Den Haag Centraal is er een directe verbinding. Eenmaal op Almere Centrum aangekomen, reizen bezoekers per boot over het Weerwater of per shuttlebus in ongeveer 15 minuten naar de entree van de wereldtuinbouwtentoonstelling. Het is ook mogelijk om vanaf Almere Centrum per OV-fiets in circa een kwartier naar de Floriade te fietsen.

Vanaf 14 april t/m 9 oktober is Almere een half jaar lang het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling. Deelnemers uit binnen- en buitenland presenteren tijdens de Expo nieuwe en groene oplossingen en innovaties om steden mooier en duurzamer te maken. Naast allerlei innovaties op het gebied van tuinbouw, zijn er ook veel tuinen met bloeiende bloemen te vinden en zijn er verschillende activiteiten te doen op het gebied van kunst en cultuur.

Assense scholieren leren veilig E-biken

De E-bike wordt steeds populairder onder jongeren. Vanwege de snelheid brengt de e-bike meer risico’s met zich mee. Middelbare scholen in Assen worden in opdracht van gemeente Assen bezocht met een e-bike parcours om jongeren hiervan bewust te maken.

Het campagneteam van Responsible Young Drivers brengt dit voorjaar een bezoek aan de middelbare scholen, zoals Dr. Nassau ISK, Pro Assen en Dr. Nassau Quintus met hun e-bike parcours. Scholieren nemen plaats op een e-bike en leggen vervolgens een behendigheids- en snelheidsparcours af.

Leerlingen leren hierdoor op een laagdrempelige manier goed omgaan met de hogere snelheid én leren de risico’s die daar het gevolg van zijn goed inschatten. Na afloop voert het campagneteam een bewustwordingsgesprek met de scholieren.

donderdag 14 april 2022

Nieuwe regels voor fietsparkeren in de binnenstad

Binnenkort gelden in Apeldoorn nieuwe regels voor het parkeren van je fiets. Tot die tijd zijn de huidige regels van kracht die tijdens de coronaperiode zijn ingesteld.

Vanaf dit voorjaar kunt u voor een snelle boodschap voor 11:00 uur overal in de stad uw fiets parkeren. Ook wordt er extra ruimte gemaakt op straat om uw fiets te stallen in een fietsparkeervak.

Als de winkels open zijn moet de fiets of scooter geparkeerd worden in de daarvoor bestemde vakken. Dagelijks tussen 11.00 en 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur.

Dit kan in:

1 van de 6 fietsenstallingen;
In de wit omlijnde vakken in de stad met fietsbeugels;
In fietsenrekken of tegen fietsbeugels op straat.

Samen met ondernemers in de binnenstad wordt nog gesproken over de exacte locaties van de fietsparkeervakken op straat. Twee plekken zijn al aangewezen: hoek Mariastraat/Hoofdstraat en hoek Beekstraat/Hoofdstraat. Overige plekken volgen nog in afstemming met ondernemers in de binnenstad.

Nieuwe busvervoerder in IJssel-Vecht

Vanaf december 2022 verzorgt EBS het busvervoer in het noordelijke deel van de Veluwe en Midden-Overijssel. Dit omvat onder meer het stadsvervoer in Apeldoorn en Zwolle. Vanaf december 2023 verzorgt deze vervoerder ook het OV in de regio IJsselmond en Lelystad.

Dit is het resultaat van de aanbesteding van een gezamenlijke 13-jarige busconcessie van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. De nieuwe concessie IJssel-Vecht 2023-2035 biedt duurzaam, aantrekkelijk en toekomstbestendig openbaar vervoer dat aansluit op de wensen en behoeften van reizigers.

Vervoerders EBS, Keolis en Qbuzz hebben een bod gedaan om het busvervoer te mogen verzorgen in de vervoersregio IJssel-Vecht. EBS kwam als beste uit de bus. De provincies betalen hiervoor ongeveer 80 miljoen euro per jaar. In totaal gaat het om zo’n 300 bussen. Reizigersorganisaties bracht een advies uit over de eisen aan het vervoerscontract.

Het huidige aanbod van busvervoer blijft bijna overal in stand. Zo blijven de regionale centra zoals Apeldoorn, Harderwijk en Zwolle goed bereikbaar. Dit geldt ook voor de middelgrote steden en het landelijk gebied. De vervoerder biedt ook nieuwe verbindingen aan. De zomerdienstregeling wordt 5 weken. Dat is korter dan gebruikelijk waarmee ook de bereikbaarheid groter wordt. Het OV-aanbod sluit goed aan op de vervoerbehoeften van de inwoners en bezoekers en vult veel van de wensen van de provincies in. EBS toont daarbij ambitie met het inzetten op een uitgebreid Hoogwaardig Openbaar Vervoer-netwerk met comfortRRReis in combinatie met de introductie van een nieuw type snelle verbinding bijvoorbeeld tussen Apeldoorn en Zwolle.

dinsdag 12 april 2022

Minder koffiebekers op stations

Van 11 tot en met 14 april kunnen reizigers op station Utrecht Centraal zien hoeveel bekers te besparen zijn per uur, als iedere reiziger een herbruikbare beker meeneemt.

Samen met Milieu Centraal en 30 ondernemers op het station wordt het gebruik van een herbruikbare beker onder de aandacht gebracht om zo reizigers aan te moedigen om een duurzamer alternatief voor de wegwerpbeker te kiezen. Jaarlijks gaan er meer dan 30 miljoen warme dranken over de toonbank op het station.

NS wil het liefst van de wegwerpbeker op de stations af. Om het meenemen van een herbruikbare beker te stimuleren, krijgen reizigers al sinds 2018 bij verschillende retailers op het station 25 cent korting op een warme drank met een herbruikbare beker.

NS, ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat streven gezamenlijk naar afvalvrije stations in 2040. Een afvalvrij station is een station dat geen restafval kent en waar alles draait op herbruikbare grondstoffen.

maandag 11 april 2022

Station Amsterdam Lelylaan wordt vernieuwd

Station Amsterdam Lelylaan krijgt een grondige opknapbeurt. Gemeente Amsterdam, ProRail, NS en de Vervoerregio hebben samen de uitgangspunten van het nieuwe ontwerp opgesteld.

Het vernieuwde station wordt overzichtelijker, veiliger en wordt ingericht op een groeiend aantal reizigers. Na het vaststellen van het definitieve ontwerp starten de werkzaamheden naar verwachting in 2023.

Het stationsgebouw krijgt een volledige metamorfose. De stationshal wordt vergroot en voorzien van een glazen gevel, die zorgt voor veel daglicht en overzicht. Zo vinden reizigers er snel hun weg en voelen ze zich veiliger. Aan de zuidkant van de stationshal komt een toegang tot een nieuwe bewaakte en overdekte fietsenstalling voor zo’n 2800 fietsen. Daarnaast komt er aan de noordkant een fietsparkeerplaats voor ongeveer 1000 fietsen. De rommelige fietsenrekken en fietskluizen verdwijnen uit het straatbeeld.

De tramhaltes onder het viaduct op de Cornelis Lelylaan worden breder en toegankelijker. Ook hier zijn verbetering van het overzicht en de veiligheid belangrijke uitgangspunten. Station Lelylaan krijgt een zogeheten ‘keerlus’ met eindpuntfunctie voor trams uit Nieuw-West en het centrum, zo kunnen er meer trams rijden tussen het centrum en Osdorp.

vrijdag 8 april 2022

Noodcontract voor bus en trein Arnhem-Nijmegen / Veluwe Zuid

Het dagelijks bestuur van de provincie Gelderland wil een tweede noodcontract afsluiten voor de vervoersregio Arnhem-Nijmegen/Veluwe Zuid. De intentie is behoud van het huidige dienstregelingsniveau en voorzieningen.

Een tweede noodcontract geeft de tijd om de problemen rond de aanbestedingen van het openbaar vervoer met het Rijk en andere provincies te bespreken.

De tweede noodconcessie van anderhalf jaar wordt per december 2024 afgesloten. Deze volgt op de nu geplande noodconcessie van twee jaar. De meerkosten van de aanvullende noodconcessie schatten we nu op 20 miljoen tot 46 miljoen euro. Dit bedrag moeten we nog op de provinciale begroting zoeken.

donderdag 7 april 2022

Start spoorvernieuwing regio Den Haag

 

ProRail en VolkerRail gaan aan het werk in de regio Den Haag om wissels, spoorstaven, dwarsliggers en spoorstenen te vernieuwen.

Een deel van de infrastructuur is aan het eind van zijn levensduur en toe aan vervanging. Tot en met maart 2023 werkt men op elf verschillende locaties, te beginnen bij emplacement Den Haag Binckhorst.

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. ProRail verwacht in de periode tussen 2020 en 2030 een groei van 30 procent te zien.

De werkzaamheden worden zoveel mogelijk in het weekend uitgevoerd om de overlast voor reizigers zo klein mogelijk te houden.

Overzicht van de werkzaamheden

Den Haag Binckhorst: rondom de weekenden van 9 april, 14 mei, 4 juni en 3 november.
Alphen: rondom het weekend van 9 april
Leidschendam: rondom de weekenden van 2 juni en 20 augustus
Schiedam: rondom de weekenden van 16 juli en 10 december
Bodegraven: rondom het weekend van 10 september
Zoetermeer: rondom de weekenden van 17 september en 26 november
Gouda: rondom het weekend van 1 oktober
Rotterdam: rondom het weekend van 15 oktober
Mariahoeve: rondom het weekend van 29 oktober
Den Haag Laan van NOI: rondom het weekend van 29 oktober
Den Haag HS: rondom het weekend van 21 januari 2023

VanMoof onthult haar next generation e-bikes

VanMoof heeft haar nieuwste e-bikes onthuld, de VanMoof S5 & A5. Met ultrastille motor, lange-afstandsaccu en de laatste VanMoof-antidiefstaltechnologie.

De nieuwe Halo Ring Interface in het stuur, gemaakt van LED-lichtringen, geeft real-time informatie over snelheid, accuniveau, ontgrendelen en meer.

De S5 is een vernieuwde versie van het onmiskenbare rechte VanMoof-frame met iets kleinere wielen. Door de hoge rijpositie blijft dit volgens Van Moof zelf de beste keuze voor lang en relaxed rijden. De lagere instap maakt het makkelijker om op en af te springen en verhoogt het comfort en vertrouwen voor mensen die voor het eerst op een e-bike stappen. Bovendien is de A5 voorzien van meerdere opties om bagage mee te nemen.

Een nieuwe optionele telefoonhouder en USB-C-oplaadpoort transformeren de telefoon van elke gebruiker in een dashboard.

De VanMoof S5 & A5 zijn beschikbaar in Gray en zijn vanaf 5 april wereldwijd te koop voor 2498 euro. De levering start vanaf juli. Accessoires, waaronder een optionele Click-On Batterij, zijn begin zomer 2022 beschikbaar.

dinsdag 5 april 2022

Jan van der Meer geeft startsein aan haltetaxiRRReis

Het startsein voor haltetaxiRRReis in Gelderland is er. Dit heeft gedeputeerde Jan van der Meer op vrijdag 25 maart 2022 aangekondigd, tijdens een feestelijke opening bij het Nederlands Watermuseum in Arnhem.

HaltetaxiRRReis is een flexibele vervoerservice op bestelling, die zonder vaste route van halte naar halte rijdt.

De haltetaxi is bedoeld als voor- en natransport van het openbaar vervoer. Net zoals lopen of fietsen, en soms de auto. De haltetaxi rijdt naar stations binnen een straal van 15 kilometer, wanneer de (buurt)bus niet meer rijdt. Iedereen die zelfstandig kan en wil reizen met het OV, mag reizen met de haltetaxi. Dus ook rolstoelgebruikers. Mensen stappen in bij gewone bushaltes of bij de ruim 70 speciale haltes. Deze speciale haltes staan op plekken waar geen lijnbus rijdt.

maandag 4 april 2022

Storing opgelost, dienstregeling weer opgestart

NS heeft vanochtend de dienstregeling goed kunnen opstarten. Door het hele land rijden de treinen weer. Wel kan de lengte van treinen afwijken van wat reizigers normaal tijdens hun rit gewend zijn. Ook kan het type trein anders zijn dan normaal.

De storing is inmiddels opgelost. In de nacht konden de eerste treinen rijden tussen Utrecht en Rotterdam en tussen Amsterdam en Schiphol.

Het bedrijf schrijft: 'We realiseren ons goed dat we gister een enorm beroep hebben gedaan op het begrip en de zelfredzaamheid van de reiziger. Dat is niet wat onze reizigers van ons mogen verwachten en van ons gewend zijn. We gaan grondig onderzoek doen naar de oorzaak en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.'

zondag 3 april 2022

Landelijke storing NS nog niet voorbij

Door een IT storing kan NS zondag in heel Nederland geen treinen rijden. De verwachting is dat deze situatie tot 20.00 uur gaat duren.

Vanwege de storing toont de reisplanner ook veel onjuiste reisadviezen. Ook was het urenlang niet mogelijk om actuele reisinformatie op stations te laten zien.

Er worden geen bussen ingezet omdat er niet voldoende zijn voor heel Nederland.

Het weekend pakte al niet goed uit voor NS. Vannacht vreden er al geen treinen op de lijnen Utrecht-Arnhem/Rhenen en Ede-Wageningen-Barneveld Centrum. De oorzaak was een tekort aan verkeersleiders op de verkeersleidingspost Utrecht.

vrijdag 1 april 2022

GO Sharing start met 400 elektrische deelscooters en e-bikes in Almere

Deelvervoerbedrijf GO Sharing start vrijdag 1 april met het plaatsen van 200 elektrische deelscooters en 200 e-bikes in Almere.

Het bedrijf wil met het deelvervoer een alternatief bieden voor het bezit van eigen vervoer, dat veelal milieuvervuilend is en veel openbare ruimte in beslag neemt.

Vanaf vrijdag biedt GO Sharing zijn deelvervoer ook in Almere aan. Het bedrijf start met 400 elektrische deelvoertuigen: 200 deelscooters en 200 deelfietsen. Via de GO Sharing app zijn de voertuigen terug te vinden en te reserveren. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut voor het gebruik van het voertuig. Ook is het mogelijk om het voertuig in de parkeerstand te zetten, zodat het tot je beschikking blijft na een pauze. De accu’s van de voertuigen worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra ze leeg dreigen te raken.