Ads Top

Groot aantal nieuwe NS stations geopend

NS neemt vandaag een groot aantal nieuwe stations in gebruik:

Station Hengelo Gezondheidspark is een nieuw spoorwegstation in het Overijsselse Hengelo aan het trajectgedeelte Hengelo - Delden van de lijn Oldenzaal - Zutphen. Door het nieuwe station hebben de wijken Tuindorp en Nijverheid ten zuiden, en ziekenhuis ZGT Hengelo ten noorden van het nieuwe station een betere aansluiting op het openbaar vervoer gekregen..

Station Hoevelaken is een station aan de Valleilijn (de treindienst tussen Amersfoort en Ede-Wageningen) dat samenloopt met de spoorlijn Amersfoort–Apeldoorn.

Station Groningen Europapark is gelegen naast het nieuwe gemeentehuis van Groningen en voetbalstadion van FC Groningen.

Station Almere Poort is een spoorwegstation in Almere aan de Flevolijn voor het nieuwe stadsdeel Almere Poort. Het is het toekomstige centrumgebied van het stadsdeel.

Station Halfweg is een voormalig spoorwegstation in Halfweg aan de 'Oude Lijn' tussen Amsterdam en Haarlem. Er is nu een nieuwe variant die eerst vorig jaar al geopend zou worden.

Station Dronten ligt aan de nieuwe Hanzelijn, tussen station Lelystad Centrum en station Kampen Zuid.

Station Kampen Zuid ligt even buiten de stad Kampen aan de Hanzelijn tussen station Dronten en station Zwolle. De binnenstad is nog steeds vanuit Zwolle via de oude spoorlijn te bereiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.