Ads Top

2,2 miljoen treinreizigers Nederland - Duitsland in 2014

In verschillende Duitse media is vermeld dat het aantal reizigers per trein tussen Duitsland en Nederland in 2014 voor het derde achtereenvolgende jaar is gestegen. Volgens sommige media was het een stijging van 14% volgens andere ging het om 7%. In Nederland is dit verheugende bericht in het geheel niet opgemerkt.

De stijging is zowel in de IC-treinen naar Berlijn waarneembaar als in de ICE-treinen naar Keulen en Frankfurt. De stijging is het evidente gevolg van betere samenwerking tussen NS en DB. Het voormalige NS Hispeed was zo gericht op de Fyra dat er nauwelijks meer aandacht was voor de verbindingen met Duitsland. Die aandacht is terug van weggeweest en leidt nu tot resultaten.

In de verbindingen tussen Nederland en Duitsland is overigens nog veel meer groei mogelijk. Treinen zijn op een afstand tot 500 kilometer in het voordeel boven vliegtuigen of auto’s. Binnen die straal van 500 kilometer liggen het Ruhrgebied en plaatsen als Bremen en Hamburg. Over een paar jaar komt er een uurdienst uit het Ruhrgebied tot Arnhem. Als die trein doorgetrokken wordt tot Utrecht en Amsterdam is een spectaculaire stijging van het aantal reizigers mogelijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.