Ads Top

Senioren tonen veel belangstelling voor OV-bijeenkomst in Emmeloord

Meer dan 100 senioren hebben woensdagmorgen 9 september hun weg gevonden naar het gemeentehuis in Emmeloord. OV-ambassadeurs uit de regio vertelden daar tijdens een informatiebijeenkomst over reizen met de bus of trein.

Gedeputeerde Arie Stuivenberg en wethouder Andries Poppe van de gemeente Noordoostpolder openden de bijeenkomst en hebben de OV-ambassadeurs in het zonnetje gezet.

Veel senioren zijn niet gewend om met het openbaar vervoer te reizen. Ook vinden zij het soms spannend of ingewikkeld. Toch is mobiel zijn en blijven voor hen belangrijk om deel uit te blijven maken van de maatschappij. Het OV kan hierbij een belangrijke rol spelen. Het biedt veel voordelen, zo reizen ze vaak met korting en hoeven ze zelf geen auto te rijden.

Het doel van de bijeenkomst is om senioren te stimuleren om vaker gebruik te maken van het OV. De OV-ambassadeurs zijn senioren die vrijwillig andere senioren op weg helpen in het openbaar vervoer en uitleggen hoe het openbaar vervoer werkt. Het idee om hen in te zetten is een initiatief van OV Regio IJsselmond, de provincie Flevoland en de provincie Overijssel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.