Ads Top

Innovatief fietsproject door provincies Utrecht, Limburg en Noord-Brabant op de kaart gezet

Gedeputeerden van de provincies Noord-Brabant en Limburg  presenteren de vernieuwde en verbeterde intelligente fiets van TNO tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres.

TNO zet haar kennis en kunde in om het hoge aantal verkeersslachtoffers te verminderen en de veiligheid te verbeteren. De intelligente fiets is een voorbeeld van een innovatie die TNO samen ontwikkelde met partners als de Fietsersbond en Roessingh Research & Development om de fietsersveiligheid te verbeteren. De provincies Noord-Brabant, Utrecht en Limburg investeerden mee in dit innovatieve project naast het ministerie van Infrastructuur en Milieu binnen het programma 'Veilig en Bewust op de Fiets'.

De intelligente fiets waarschuwt voor gevaarlijke situaties en zorgt er zo voor dat de fietser veiliger en comfortabeler kan rijden. De fiets kan gevaren detecteren met een radar aan de voorkant en achteropkomend verkeer waar via een camera achterop de fiets. De fietser wordt geattendeerd op gevaren middels trillingen in de handvatten en het zadel. TNO kijkt nu naar de mogelijkheden om het prototype van de intelligente fiets verder te laten concretiseren, produceren en op de markt brengen door producenten en fabrikanten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.