Ads Top

NS Innovatiefonds investeert in startup van succesvol Hyperloop team

De eerste investering vanuit het NS Innovatiefonds is een feit: NS geeft samen met regionaal investeringsfonds UNIIQ een vliegende start aan de startup HARDT. Beide fondsen investeren 300.000 euro in deze startup die wortelt in het succesvolle Hyperloopteam van de TU Delft.

NS verwacht dat HARDT de komende jaren in staat zal zijn technologie te ontwikkelen die mogelijk ook gebruikt kan worden bij onze treinen.

Het Delft Hyperloop team werd in januari 2017 overall winnaar van de SpaceX Hyperloop Pod competitie in Californië. NS president-directeur Roger van Boxtel maakte de investering in HARDT donderdagmiddag 16 februari bekend in Den Haag. Hier werd het Delft Hyperloop team gehuldigd op het Ministerie van Economische Zaken.

Met het vervoersysteem Hyperloop kunnen mensen en goederen reizen met de snelheid van een vliegtuig, maar met het gemak van een trein. Lichtgewicht capsules schieten tegen de snelheid van het geluid door een buis zonder luchtweerstand, zwevend op magneten en aangedreven door zonne-energie. Daarmee is het systeem niet alleen razendsnel, maar ook efficiënt en milieuvriendelijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.