Ads Top

Veel veranderingen in het openbaar vervoer

Op 22 juli is het zover: de Noord/Zuidlijn gaat rijden. Het openbaar vervoer in de regio Amsterdam verandert dan ingrijpend. Veel reizigers gaan daar wat van merken. De belangrijkste veranderingen voor u op een rij.

Vanaf 22 juli wordt de metro de ruggengraat van het Amsterdamse OV en komen er meer oost-westverbindingen. In het centrum rijden minder trams, omdat de binnenstad makkelijk en snel te bereiken is met de Noord/Zuidlijn. Langs de Noord/Zuidlijn komen nieuwe overstappunten bij de stations Noord, Zuid en Vijzelgracht. Vanaf deze stations kunt u bijvoorbeeld verder reizen met een tram of bus. Hierdoor wordt de reistijd voor veel reizigers korter. Een klein deel van de reizigers is in de nieuwe situatie iets langer onderweg. Zij moeten ook vaker overstappen.

Een paar belangrijke veranderingen op een rij:

Noord
Veel bussen uit de regio Waterland eindigen straks hun rit bij station Noord. Daar kunnen reizigers overstappen op de Noord/Zuidlijn en snel doorreizen naar het centrum van Amsterdam.

Zuid
De komst van de Noord/Zuidlijn betekent voor Zuid dat tramlijn 16 verdwijnt. Het gaat vooral om lijnen waarvan het vervoertraject parallel loopt aan dat van de nieuwe metro.

Oost
In Oost verandert een aantal tramlijnen van route of nummer. Zo wordt lijn 9 straks lijn 19 en rijdt van Diemen naar Sloterdijk.

West
Ook in West past GVB bepaalde tramlijnen aan. Het Westerpark wordt makkelijker te bereiken doordat lijn 5 stopt bij de Westergasfabriek. Geuzenveld blijft bereikbaar met de tramlijnen 7 en 13 en bus 21. Lijn 1 rijdt straks van Osdorp via het Leidseplein naar het Muiderpoortstation.

GVB informatiemarkt
De komende tijd houdt GVB door heel Amsterdam informatiemarkten waar u met uw vragen over de nieuwe dienstregeling terecht kunt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.