Ads Top

Reizigers tevreden over busvervoer Noord-Holland

Reizigers in Noord-Holland zijn tevreden over het openbaar busvervoer in 2018. Tussen de 3 concessiegebieden zijn kleine verschillen. Zo gaven reizigers uit de Gooi en Vechtstreek en Haarlem/IJmond het busvervoer een 7,9. Noord-Holland Noord scoorde gelijk aan het landelijke gemiddelde en haalde een 7,7.

Deze cijfers staan in het landelijke onderzoek OV-Klantenbarometer 2018. Daarnaast laat het onderzoek zien wat de busreiziger nog meer belangrijk vindt: een betrouwbare dienstregeling, met een snelle verbinding en een toegankelijke en comfortabele bus.

In Gooi en Vechtstreek is de gemiddelde score van 7,9 gelijk aan de score in 2017. De belangrijkste positieve punten waren de mogelijkheid om een zitplaats in het voertuig te vinden en de makkelijke in- en uitstap tussen de halte en het voertuig. Als negatieve punten noemden reizigers de frequentie van de ritten van de bus en de informatie op de halte bij eventuele vertragingen.

In Noord-Holland Noord steeg de gemiddelde score van 7,6 in 2017 naar 7,7 in 2018. In dit gebied scoorden dezelfde punten als in het Gooi. In Haarlem/IJmond steeg de gemiddelde score van 7,7 in 2017 naar 7,9 in 2018. De meeste positieve en negatieve punten zijn in dit gebied gelijk aan die van de andere 2 concessiegebieden. De positieve waardering van de reizigers voor de relatief hoge en constante snelheid van het voertuig springt in het oog. Deze snelheid ervaren reizigers waarschijnlijk op de vrije busbaan tussen Haarlem en Velsen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.