Ads Top

Méér 100% duurzaam busvervoer in Gooi en Vechtstreek

Transdev verzorgt vanaf 11 juli 2021 tot 2030 het openbaar busvervoer in de Gooi en Vechtstreek. Het bedrijf rijdt dan met alleen maar accu-elektrische bussen en biedt aanzienlijk meer OV aan dan nu het geval is.

Transdev start dus meteen in 2021 met bussen die allemaal accu-elektrisch zijn. Ook de R-netlijn 320 wordt vanaf de start gereden met elektrische bussen.

De R-netlijn 320 (Hilversum – Huizen – Amsterdam Amstel) rijdt zowel in de spits als in de daluren veel vaker. Ook laat Transdev een nieuwe spitslijn rijden tussen Huizen en Utrecht De Uithof. De komst van deze lijn was een wens vanuit de regio en levert reizigers die hier gebruik van maken een flinke tijdwinst op.

Het busnetwerk in de regio blijft qua dekking grotendeels gelijk. Een aantal buslijnen krijgt directere routes en kortere reistijden, waardoor reizigers sneller kunnen overstappen op de trein of R-netlijn 320. Transdev verlaagt op enkele laagbezette lijnen de frequentie, bijvoorbeeld door op bepaalde momenten naar een uurdienst te gaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.