Ads Top

Station Amsterdam Lelylaan wordt vernieuwd

Station Amsterdam Lelylaan krijgt een grondige opknapbeurt. Gemeente Amsterdam, ProRail, NS en de Vervoerregio hebben samen de uitgangspunten van het nieuwe ontwerp opgesteld.

Het vernieuwde station wordt overzichtelijker, veiliger en wordt ingericht op een groeiend aantal reizigers. Na het vaststellen van het definitieve ontwerp starten de werkzaamheden naar verwachting in 2023.

Het stationsgebouw krijgt een volledige metamorfose. De stationshal wordt vergroot en voorzien van een glazen gevel, die zorgt voor veel daglicht en overzicht. Zo vinden reizigers er snel hun weg en voelen ze zich veiliger. Aan de zuidkant van de stationshal komt een toegang tot een nieuwe bewaakte en overdekte fietsenstalling voor zo’n 2800 fietsen. Daarnaast komt er aan de noordkant een fietsparkeerplaats voor ongeveer 1000 fietsen. De rommelige fietsenrekken en fietskluizen verdwijnen uit het straatbeeld.

De tramhaltes onder het viaduct op de Cornelis Lelylaan worden breder en toegankelijker. Ook hier zijn verbetering van het overzicht en de veiligheid belangrijke uitgangspunten. Station Lelylaan krijgt een zogeheten ‘keerlus’ met eindpuntfunctie voor trams uit Nieuw-West en het centrum, zo kunnen er meer trams rijden tussen het centrum en Osdorp.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.