Ads Top

NS verandert uitgiftepunten voor de OV-fiets

Een OV-fiets huren kan bij een stalling zonder medewerkers. Sommige staan in een kluis, andere in een carrousel, weer andere gewoon in een fietsenrek. Daar komt nu verandering in.

Vanaf 20 april bouwt NS alle ruim 170 uitgiftepunten zonder medewerkers om in herkenbare en makkelijker OV-fiets uitgiftepunten. Zo weten reizigers beter waar ze moeten zijn en kunnen ze overal op dezelfde manier snel en gemakkelijk een OV-fiets huren of terugplaatsen.

De kluis en de carrousel voor OV-fietsen verdwijnen. Op kleinere stations komt in de bestaande fietsenstalling een ‘abri’, een herkenbaar buisframe in blauw en geel. Op wat grotere stations verschijnen de komende tijd 72 ‘paviljoens’, glazen fietsenstallingen, alleen voor OV-fietsen.

In tegenstelling tot bij een kluis, zie je bij de beide nieuwe uitgiftepunten snel of er nog genoeg OV-fietsen voorhanden zijn. Meenemen is makkelijker en sneller dan uit een kluis of een carrousel. Vanaf 20 april zijn de eerste drie uitgiftepunten klaar op stations: Deurne, Geldrop en Heeze. NS pakt de komende maanden de overige punten aan, met een tempo van 2 à 3 per week.  

Op veel van de vernieuwde OV-fietspunten komen ook meer OV-fietsen te staan, want de vraag neemt toe. In totaal komen er landelijk enkele honderden OV-fietsen bij. De fietsen in de vernieuwde uitgiftepunten zijn allemaal voorzien van het nieuwe OV-fietsslot. Dat slot is te openen met de OV-chipkaart. De nieuwe typen OV-fietspunten kunnen detecteren als de fiets terug is en weer op slot staat, waarmee de huurperiode wordt afgesloten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.