Ads Top

Angelique Magielse volgt Bert Groenewegen op als financieel directeur NS

Angelique Magielse wordt per 1 maart 2024 benoemd als financieel directeur van NS en daarmee lid van de Raad van Bestuur.  Zij wordt op voordracht van de Raad van Commissarissen aangesteld door de aandeelhouder, de minister van Financiën. Magielse volgt in de Raad van Bestuur Bert Groenewegen op. Groenewegen heeft te kennen gegeven zijn functie na bijna 8 jaar neer te willen leggen per 1 maart 2024 en zijn opvolger de komende maanden in te werken. De aanstelling van Magielse geldt zoals gebruikelijk voor een periode van vier jaar.

Angelique Magielse startte haar loopbaan bij KPMG, waarna zij vervolgens verschillende posities binnen NS bekleedde. Sinds 2016 is zij lid van de directie van NS-dochter Abellio. In de Raad van Bestuur zullen de activiteiten van Abellio onderdeel van haar portefeuille blijven.

Magielse heeft Abellio in moeilijke omstandigheden in goede banen geleid. Vorig jaar gaf zij samen met Groenewegen leiding aan de gewenste verkoop van Abellio UK aan het lokale management. Ook zorgde ze er samen met het Duitse management voor dat de activiteiten in Duitsland – na een roerige periode - weer in rustiger vaarwater zijn gekomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.