Ads Top

Helft mensen in Nederland wil verbod op mobiel bellen in het OV

Sinds kort is het verbod op telefoons in de klas van kracht en als het aan 46,4 procent van de Nederlanders ligt, komt zo’n verbod er ook op bellen in het openbaar vervoer. In bussen, trams en treinen wordt volop gebeld. Tot grote irritatie van de omgeving. Bijna de helft van alle Nederlanders wil dat telefoongesprekken in het openbaar vervoer worden verboden, zo blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite Pricewise.  
 
Van de jongeren onder de dertig jaar is de meerderheid géén voorstander van een belverbod in het OV. Het zijn vooral mensen vanaf veertig jaar die zich ergeren aan het openbare belgedrag van anderen.

Het aantal mensen dat reist met het OV is sinds corona flink afgenomen en het Kennisinstituut Mobiliteitsbeleid verwacht ook niet dat de aantallen zullen herstellen tot op het niveau van voor de pandemie. Dat heeft te maken met het feit dat meer mensen vanuit huis zijn gaan werken, maar ook de verslechterde kwaliteit van het OV wordt aangehaald als reden voor de daling. Of aangescherpte regels rondom mobiel belgedrag een positief effect zou hebben op het aantal reizigers in het OV is niet onderzocht. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.