Ads Top

De dienstregeling busvervoer Flevoland wijzigt per 14 april

De dienstregeling van de bussen in Flevoland  (met uitzondering van Almere) wijzigt per 14 april. De dienstregeling wordt betrouwbaarder door deze aanpassing. Nu is er te veel onverwachte rituitval. Deze gewijzigde dienstregeling duurt tot 15 december 2024.

In Flevoland, op de Veluwe, Apeldoorn en Harderwijk verzorgt vervoerbedrijf EBS het busvervoer. Er vallen nu te veel ritten uit. Dit heeft te maken met personeelstekort. Dit probleem speelt ook bij andere vervoerbedrijven.

Samen met de provincies Overijssel en Gelderland heeft Flevoland het volgende besloten: EBS, het bedrijf dat de bus rijdt, mag minder busritten rijden en busritten wijzigen. Zo ontstaat er een betrouwbare dienstregeling. De gewijzigde dienstregeling voldoet aan de uitgangspunten van het Programma van Eisen van de aanbesteding. We hebben afspraken gemaakt met EBS hoe er zo snel mogelijk meer personeel wordt aangetrokken Ć©n het busvervoer weer volgens afspraak volledig rijdt.

Vrijwel alle verbindingen voor reizigers blijven behouden. Maar op sommige momenten als de reizigersvraag lager is, vallen er ritten uit. Daarnaast worden een aantal langere verbinding opgeknipt. EBS informeert de reizigers over de gewijzigde dienstregeling via www.rrreis.nl en de gebruikelijke landelijke apps zoals 9292.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.