Ads Top

Pilot met Europese buschauffeurs in Utrecht

Qbuzz is gestart met een pilot om Europese buschauffeurs aan te trekken in de Utrechtse concessie U-OV. Het doel van de pilot is om de dienstverlening voor onze reizigers te verbeteren en de werkdruk te verlichtenvoor huidige werknemers. Voor de eis om alleen Nederlandstalige chauffeurs op de bus te hebben, is vrijstelling verleend.

Al geruime tijd is er sprake van personeelstekort in het Nederlandse openbaar vervoer. De langdurige personeelstekorten zorgen voor verstoringen in de aangeboden dienstregeling. Met name in de Randstad en stad Utrecht zijn er nog steeds tekorten. Qbuzz beoogt met de inzet van Europese collega's de werkdruk voor onze chauffeurs te verlagen. Onze reizigers brengt dit een completer dienstaanbod, minder rituitval en een hogere tevredenheid over de dienstregeling.

De werving van Europese buschauffeurs is gestart met een partner die ruime ervaring heeft met de begeleiding en inzet van Europese medewerkers binnen Nederlandse organisaties.  Er wordt bemiddeld in goede huisvesting en uiteraard krijgen de Europese collega's betaald conform de CAO OV. Deze Europese chauffeurs spreken Engels, worden gedurende 4 weken via een onboarding- en instructieprogramma wegwijs gemaakt voordat ze diensten gaan rijden. De eerste weken op de bus krijgen ze extra ondersteuning. Na de uitgebreide onboarding rijdt in de eerste weken tijdens de diensten ook een Nederlandssprekende collega (een host) mee, om de chauffeur te ondersteunen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.