Ads Top

Liften op station Naarden-Bussum - volgende bouwfase

De twee nieuwe liften op station Naarden-Bussum kunnen deze zomer in gebruik worden genomen. De liftschachten zijn volledig uitgegraven en binnenkort begint ProRail met de afwerking. Om dit heugelijke nieuws een feestelijk tintje te geven knipt wethouder Nen van Ramhorst van Bussum dinsdag 11 februari een lintje door: de ruwbouw is gereed en we gaan nu verder met de afbouw van de liften.
Iedereen moet zelfstandig en zonder obstakels met de trein kunnen reizen. Daarom bouwt ProRail liften op tal van stations in Nederland, ook op station Naarden-Bussum. Door de hoge grondwaterstand en het feit dat station Naarden-Bussum een monumentaal gebouw is, heeft de bouw van de liften langer geduurd dan gepland. Het was soms als het graven van een gat op het strand: het grondwater bleef maar terugkomen in de liftschacht. Maar ProRail en de aannemer hebben zich niet gewonnen gegeven, sterker: de aanhouder wint.
In het najaar van 2014 begint ProRail met de aanleg van een loopbrug en nieuwe liften op station Bussum-Zuid. Ook hier geldt dat toegankelijkheid van stations hoog op de agenda staat van ProRail. Treinreizigers moeten zelfstandig en zonder obstakels met de trein kunnen reizen. De liften op Bussum-Zuid worden medio 2015 in gebruik genomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.