Ads Top

Meer ruimte voor de fiets op station Tiel Passewaaij

ProRail start deze week met de uitbreiding van de onbewaakte fietsenstalling op station Tiel Passewaaij. De stalling krijgt er in totaal 416 fietsplaatsen bij. De uitbreiding is onderdeel van het landelijk programma ‘Ruimte voor de fiets’ en wordt mede gefinancierd door de gemeente Tiel. De werkzaamheden duren tot mei.
De onbewaakte fietsenstalling op station Tiel Passewaaij telt nu 240 fietsplaatsen. Na de uitbreiding zijn dat er 656 verdeeld over twee locaties. De huidige stalling gaat van 240 naar 608 plaatsen en aan dezelfde kant van het station komt er nog een kleine stalling bij met nog eens 48 fietsplaatsen. Om de uitbreiding te kunnen realiseren wordt de bestaande rijweg verlegd.
In de stalling komen nieuwe fietsklemmen die onderling voldoende ruimte hebben zodat ook fietsen met bijvoorbeeld fietstassen of een breed stuur goed gestald kunnen worden. Verder zijn de rekken voorzien van aanbindmogelijkheden voor kabel- of beugelsloten.
Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen bij stations door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 350.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het aantal stallingsplaatsen is nu zo'n 400.000 en groeit de komende jaren naar ruim 500.000.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.