Ads Top

Aanpassing spoor Sittard-Maastricht start volgende week

Komende maandag wordt gestart met het aanpassen van het spoor tussen Sittard en Maastricht. Ook gaat Rijkswaterstaat aan de slag met het conserveren van de A2-brug in Beek. De werkzaamheden hebben ingrijpende gevolgen voor het treinverkeer. Van maandag 18 augustus tot en met zondag 24 augustus rijden er geen treinen tussen Sittard en Maastricht. NS zet bussen in. 

ProRail gaat 10 wissels en 1800 meter spoor verwijderen omdat ze overbodig zijn geworden voor het rijden van de dienstregeling. Het weghalen komt de veiligheid en betrouwbaarheid van het spoor ten goede. Tegelijkertijd voert Rijkswaterstaat conserveringswerkzaamheden uit aan de onderkant van de boogbrug die over het spoor gaat in Beek. Deze werkzaamheden kunnen vanwege de veiligheid alleen worden uitgevoerd wanneer er geen treinen rijden.

ProRail heeft de werkzaamheden bewust gecombineerd om de hinder te beperken. Ze zijn zorgvuldig gepland in overleg met de vervoerders. NS heeft voor haar reizigers een speciale pagina gemaakt over de gevolgen voor het treinverkeer: www.ns.nl/treinverkeersittardmaastricht. Ook adviseert NS reizigers kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen op www.ns.nl.

Dit najaar start ProRail ook met de plaatsing van geluidsschermen in Geulle en Bunde. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente Meerssen die daarvoor subsidie van het Rijk heeft ontvangen. In Geulle wordt een scherm geplaatst over een lengte van 900 meter en in Bunde gaat het om een scherm van 300 meter lang.
Zaterdag 20 september     renovatie A2-brug in Beek     Geen treinverkeer tussen Sittard en Maastricht
Zaterdag 4 en zondag 5 oktober     renovatie A2-brug in Beek     Geen treinverkeer tussen Sittard en Maastricht
Zaterdag 11 en zondag 12 oktober     renovatie A2-brug in Beek & plaatsing geluidsschermen Geulle en Bunde     Geen treinverkeer tussen Sittard en Maastricht
Zaterdag 8 en zondag 9 november     plaatsing geluidsschermen Geulle en Bunde     Geen treinverkeer tussen Sittard en Maastricht
Zaterdag 22 en zondag 23 november     plaatsing geluidsschermen Geulle en Bunde     Geen treinverkeer tussen Sittard en Maastricht

Het werk tussen Maastricht en Sittard is onderdeel van de grootste vernieuwing en aanpassing van het Nederlandse spoor sinds het bestaan van de spoorwegen. Dat is noodzakelijk voor verbetering en verdere groei van het treinverkeer. Reizigers en verladers kunnen er dan meer op vertrouwen dat de treinreis zonder vertraging en comfortabel verloopt. De samenleving investeert daar via het ministerie van Infrastructuur en Milieu, gemeenten en provincies jaarlijks ruim 1 miljard euro in.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.