Ads Top

Gemeente vervangt elektronische fietsbakken

De 480 elektronische fietsbakken die het station en de binnenstad van Eindhoven ontsieren, worden voor een groot deel weggehaald en vervangen. Nóg langer wachten op een uitspraak van de rechter over het geschil met de leverancier, vindt het college van burgemeester en wethouders niet wenselijk.

Sinds de ingebruikname zijn er problemen met het fietsparkeersysteem dat nu niet in gebruik is. Er zijn bijvoorbeeld elektronische storingen en de parkeervoorzieningen worden als niet gebruikersvriendelijk ervaren. Dat laatste blijkt ook uit een door de gemeente uitgevoerde gebruikerstest. De gemeente heeft de leverancier meerdere malen laten weten, dat de fietsenstallingen niet voldoen aan wat er indertijd is afgesproken. Een oplossing is er nog niet en een uitspraak van de rechter laat al langere tijd op zich wachten. Ook de Fietsersbond, omwonenden en  inwoners van de stad dringen aan op het nemen van stappen.

Wethouder Visscher: “Het gebruik van de fiets groeit in Eindhoven jaarlijks en de rek is er nog niet uit. We doen er als gemeente alles aan om fietsverkeer te bevorderen. Dat er nu ongebruikte fietsbakken staan op plekken waar we een nijpend fietsparkeertekort ervaren, geeft een verkeerd signaal. Ondanks dat er nog geen oplossing met de leverancier is gevonden, hakken we nu de knoop door. Het belang van fietsers en inwoners van Eindhoven weegt zwaarder.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.