Ads Top

Rover ongerust over BTW verhogen

Rover maakt zich ernstige zorgen om de gevolgen voor OV-gebruikers van de geplande BTW-verhoging. De tarieven van het OV kunnen door de plannen flink stijgen waardoor onvermijdelijk reizigers de auto ingejaagd worden.

De belastingplannen van het kabinet zijn nog niet volledig bekend, maar geven aanleiding tot grote zorgen. De voorgenomen BTW-verhoging kan betekenen dat het kaartje voor de trein, bus tram en metro zomaar 15 procent duurder wordt. Zeker wanneer het autorijden niet duurder wordt, zijn dat de verkeerde prikkels voor de mobiliteit in Nederland.

Met deze plannen stimuleert het kabinet dat er veel extra autoverkeer komt, met alle gevolgen van dien voor de kwaliteit van de leefomgeving in stad en land. En dit gaat dan ten koste van het gebruik van het OV, dat juist zou moeten worden gestimuleerd. In het huidige belastingstelsel is de fiscale vrijstelling van het woon-werkverkeer toch al een aanjager van autogebruik. Als daar niets aan gebeurt en het OV door de BTW-maatregel ook nog eens veel duurder wordt, voert het kabinet een buitengewoon ongezond mobiliteitsbeleid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.