Ads Top

Eindhoven gaat gebruikmaken van flexbus

Vanaf maandag 31 augustus kunnen reizigers in Eindhoven gebruikmaken van een nieuwe vorm van openbaar vervoer, namelijk flexbus 513. Lijn 13 door Strijp trok zo weinig reizigers dat gezocht is naar een alternatief dat beter past bij de behoefte van de reizigers. Daarom starten Hermes, gemeente Eindhoven en provincie Noord Brabant een pilot voor twee jaar: een kleine bus die belangrijke plekken in Strijp met elkaar verbindt. In plaats van een grote bus die één keer per uur in één richting (rondje) rijdt, krijgt Strijp een kleine bus die twee keer per uur in twee richtingen rijdt. Wethouder Jannie Visscher: “Wij willen dat met deze flexbus de bewoners in de wijk Strijp, met name ouderen en mensen die minder mobiel zijn, makkelijker en sneller binnen de wijk kunnen reizen.”

Bijzonder aan flexbus 513, is dat deze niet altijd de hele route rijdt. Bij een aantal flexhaltes komt de bus alleen als daar iemand wil opstappen. Als een passagier bij een flexhalte in wil stappen, dan kan diegene tien minuten voordat de bus volgens de dienstregeling arriveert rechtstreeks naar de chauffeur bellen. De dienstregeling is te vinden op het bord bij de flexhalte en op www.hermes.nl.

Als een chauffeur geen oproep voor een flexhalte krijgt, dan rijdt hij/ zij een kortere route. Wil een passagier uitstappen bij een flexhalte, dan kan diegene dat aan de chauffeur doorgeven bij het instappen.

Bijkomend voordeel van de flexbus is dat reizigers op het vaste deel van de route niet alleen bij een halte kunnen instappen. Als zij duidelijk hun hand opsteken, stopt de chauffeur ook buiten de halte voor hen.

Dankzij flexbus 513 kunnen passagiers snel en gemakkelijk naar belangrijke plekken in Strijp reizen, zoals het Trudoplein, Woonzorgcentrum Theresia, Gezondheidscentrum Strijp en Strijp-S. De lijn rijdt niet door naar Neckerspoel, maar overstappen in die richting kan op de HOV-halte Strijp-S.

Flexbus 513 rijdt een vaste route tussen Strijp-S en de Loeffstraat. Daarnaast zijn er flexibele stukken. Op verzoek rijdt de bus ook naar Hof van Strijp en van de Loeffstraat richting Gezondheidscentrum Strijp of de Koenraadlaan in Drents Dorp.

Flexbus 513 rijdt van maandag tot en met zaterdag tussen half zeven ’s ochtends en half zeven ‘s avonds. Op zondag rijdt de bus niet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.