Ads Top

Fietsenstalling zuidkant station Tilburg geopend

Sinds 17 november is de nieuwe fietsenstalling bij station Tilburg aan de Spoorlaan open. In de stalling is plek voor ongeveer 3400 fietsen. Voor het in- en uitchecken hoeven bezoekers niet meer langs een medewerker. Deze stalling is de eerste in Brabant waar dat kan.

De stalling is in opdracht van ProRail en de gemeente gebouwd. De NS beheert hem. Er zijn ongeveer 200 OV-fietsen beschikbaar. De bovenverdieping is bereikbaar via een rolpad. De fietsenstalling is aan de buitenkant van glas en het dak is begroeid met sedum planten. Dit zorgt voor een goede waterafvoer en draagt bij aan een beter binnenklimaat in de fietsenstalling.

Via een scherm bij de in- en uitcheckzone kunnen reizigers met hun OV-chipkaart inchecken. Het gaat nog makkelijker met een zogenoemde fietstag. De nieuwe in- en uitcheckzone herkent namelijk automatisch de fietstag (die is gekoppeld aan de OV-chipkaart) zodat reizigers direct door kunnen lopen. Reizigers met een abonnement of stallen op rekening krijgen  een fietstag gratis. Die wordt door de servicemedewerkers in de stalling op het voorframe van de fiets vastgemaakt.

Foto Gijs Franken

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.