Ads Top

NS start proef met goedkope tickets

 

Met de meeste coronamaatregelen achter de rug staat NS weer in de startblokken om meer reizigers te verwelkomen in de trein.

Zo kunnen reizigers vanaf vandaag tussen Den Haag en Eindhoven met korting tot wel 60 procent reizen zolang ze voor een rustige trein kiezen.

Men start op dit traject een pilot met NS-Voordeel tickets: een nieuw e-ticket waarbij korting op het treinkaartje per treinrit bepaald wordt door de druktedata. Hoe rustiger de trein, des te hoger de korting.

Naast het testen van de techniek en het aantrekken van nieuwe reizigers, wil NS met de pilot onderzoeken in hoeverre reizigers door een hoge korting te bieden bereid zijn om een kaartje te kopen voor een specifieke treinrit. Zo worden treinen met veel lege stoelen beter benut en proberen we te drukke treinen te voorkomen.

Alle reizigers op traject Eindhoven Centraal-Den Haag Centraal (en alle tussengelegen stations zoals Rotterdam, Delft, Tilburg en Breda) kunnen aan de pilot meedoen en met korting reizen. Er is geen abonnement nodig om te reizen met NS Voordeel. Wel moet je het ticket minimaal een dag van tevoren aanschaffen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.