Ads Top

Roetz lanceert e-bike 'voor het leven'

Het Nederlandse fietsbedrijf Roetz introduceert haar nieuwste e-bike innovatie: Roetz Life. Geboren vanuit haar missie om het afvalprobleem te verkleinen boog Roetz zich over het design van een minder vervuilende elektrische fiets. Dat leverde een e-bike op die door het gebruik van een modulair en aanpasbaar ontwerp, hoogwaardige materialen en een slimme technologie ontworpen is om een leven lang mee te gaan. De Roetz Life is vanaf nu beschikbaar voor pre-order.  

Het in Amsterdam gevestigde fietsenmerk maakt sinds 2011 designfietsen gemaakt van weesfietsen. Door het aanbieden van duurzame alternatieven voor een van de meest gebruikte vervoersmiddelen wil Roetz het almaar groeiende afvalprobleem samen met haar klanten te lijf gaan. Nu de e-bike het fietslandschap heeft betreden om niet meer weg te gaan voelde het bedrijf zich genoodzaakt met een duurzaam alternatief te komen.

De oprichters geloven er heilig in dat een duurzame toekomst alleen mogelijk is als producenten verantwoordelijkheid nemen voor de volledige keten van een product. Zorgvuldig omgaan met mensen en materiaal staat voor het bedrijf centraal. Naast een zeer grondige selectie van grotendeels in Nederland en Europa geproduceerde materialen worden alle fietsen in hun eigen sociale fabriek in Amsterdam, de Fair Factory, gebouwd.

Ook bevat de nieuwe Roetz Life een monitoringssysteem dat vroegtijdig reparatie behoeften signaleert en daarover proactief een bericht stuurt naar de gebruiker om zo de levenscyclus van de materialen te verlengen. Kapotte onderdelen worden door een monteur aan huis gerepareerd of vervangen en gaan indien nodig mee terug naar de Fair Factory om klaargestoomd te worden voor een volgend leven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.