Ads Top

Uitzonderlijke dienstregeling in Formule 1-weekend

Van 25 tot en met 27 augustus reizen racefans weer in groten getale per trein naar de F1 Grand Prix in Zandvoort. Daarom rijdt NS tijdens dit lange weekend iedere vijf minuten een trein tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee.

Met deze enorme operatie kan NS zo'n 10.000 reizigers per uur naar de race en weer terug brengen. Het circuit ligt op loopafstand van het station.

Naast de Formule 1 zijn er dit weekend nog meer evenementen zoals Mysteryland en Ground Zero. Daarnaast zijn er op diverse trajecten verspreid over het land werkzaamheden aan het spoor. Dat betekent dat de dienstregeling in het hele land anders kan zijn dan gebruikelijk.

Belangrijkste maatregelen
Zoveel treinen per uur op dit traject – met zulke grote aantallen reizigers - betekent dat een eventuele verstoring direct grote impact kan hebben. ProRail en NS doen er alles aan om de kans hierop zo klein mogelijk te maken.

Op donderdag 24 augustus, de avond voor de start van het race-weekend, brengt NS de benodigde Sprinter-treinen vanuit het hele land naar Amsterdam en Zandvoort en zetten ze klaar.
Van vrijdag tot en met zondag zet NS iedere dag ruim 300 collega’s extra in om racefans snel en veilig naar de Formule 1 races te brengen.

Tussen Amsterdam en Zandvoort rijdt men met Sprinters op maximale lengte voorzien van brede deuren en een gelijkvloerse instap, waardoor reizigers snel kunnen in- en uitstappen.
Op iedere trein zitten twee machinisten

NS en ProRail zorgen voor extra storingsploegen, een sleeplocomotief en een reservetrein met personeel, zodat eventuele technische storingen zo snel mogelijk afgehandeld kunnen worden.
Vanuit veiligheid en doorstroming van het treinverkeer zijn alle overwegen afgesloten van Halfweg tot Zandvoort en gelden er omrijd-routes voor het wegverkeer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.