Ads Top

FNV: Nog steeds levensgevaarlijke verkeerssituatie station Emmen

 

FNV Streekvervoer wil zo snel mogelijk met vervoerder Qbuzz en de gemeente Emmen om tafel gaan. De vakbond wil dat er maatregelen genomen worden om een einde te maken aan de huidige verkeerssituatie die gevaar oplevert voor alle gebruikers, reizigers, buschauffeurs en ook fietsers. Er is een veiligheidsonderzoek gedaan door Qbuzz zelf en daarnaast heeft FNV-streekvervoer in de zomer een enquête gehouden onder de buschauffeurs.

Uit rapporten blijkt dat er op station Emmen een hoog risico is op ernstige ongevallen. De situatie is eind vorig jaar nog verder verslechterd door het zogenaamd omgekeerd laden. Dat houdt in dat bussen op het station, tegen de rijrichting in, worden geladen.

Het station in Emmen is gevaarlijk voor alle gebruikers, buschauffeurs, fietsers en reizigers. Maar uit hetzelfde rapport van Qbuzz blijkt dat de situatie voor minder validen nog ernstiger is. De toestand van de infrastructuur is erg slecht en de verkeerssituatie is onduidelijk en onoverzichtelijk. Zo zijn er geen looproutes en oversteekplaatsen aangebracht. In het rapport staat letterlijk dat het effect van een ongeval kan zeer ernstige gevolgen hebben.

Uit de enquête van de FNV blijkt ook dat meer dan 90% van de ondervraagde buschauffeurs de situatie op station Emmen niet meer van deze tijd vindt. Ook geven de buschauffeurs aan dat het omgekeerd laden gevaarlijke situaties oplevert. Wat FNV-streekvervoer betreft dient er onmiddellijk gehandeld worden door de betrokken partijen: gemeente Emmen en vervoerder Qbuzz.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.