Ads Top

Verkenning station Beurs in Rotterdam van start

De RET, de gemeente Rotterdam en de MRDH starten de verkenning rond knooppunt Beurs. De drie partijen werken varianten uit om het OV-knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Dat duurt twee jaar, inclusief de keuze van een voorkeursvariant.

In de verkenning onderzoeken de deelnemende partijen de mogelijkheden om het metrostation aantrekkelijker en ruimer te maken, om overstappen eenvoudiger te maken en om de omgeving beter aan te sluiten op het OV. Denk daarbij aan betere en aantrekkelijker looproutes, betere opties om fietsen te parkeren, de uitstraling van de openbare ruimte, herkenbare OV-ingangen en een goede samenhang met nieuwe bouwplannen rond het knooppunt.

Eind 2022 werd bekend dat Rijk en regio extra geld steken in het uitbreiden van het OV-netwerk in Rotterdam en omstreken. Het verhogen van de metrofrequenties in Rotterdam is daar onderdeel van. Daarbij hoort ook de upgrade van knooppunt Beurs, zodat het aantrekkelijker wordt voor reizigers, een betere uitstraling krijgt en klaar is voor de reizigersaantallen van de toekomst. Het gaat hierbij om langetermijnplannen. De precieze startdatum van de upgrade is nog niet bekend.

De start van de verkenning werd gisteren in een openbare vergadering van de MRDH formeel bekrachtigd. Naar aanleiding van de agenda van deze vergadering verscheen afgelopen weekend al een artikel in het Algemeen Dagblad (achter paywall) over de herziening van het knooppunt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.