Ads Top

Rover: Niet bezuinigen op haltes R-Net!

Het voornemen van provincie Noord-Holland om te bezuinigen op het onderhoud van de haltes van R-Net zoals de Zuidtangent, staat haaks op verbeteringen aan het openbaar vervoer die de provincie nastreeft. Dat schrijft Rover-Haarlem in een brief aan de Statenleden. De Rover-afdeling vindt de geplande bezuinigingen een slechte zaak. De provincie is juist vooruitstrevend bezig om de bereikbaarheid op peil te houden en files te verminderen door invoering van het R-Net als Hoogwaardig Openbaar Vervoer.
Rover-Haarlem vraagt zich af hoe bezuinigen op haltes past in het Programma van Eisen van R-Net waarin staat dat R-net aantrekkelijk is (vriendelijk, mooi, schoon, pro-actief). [...] haltes en reizigersinformatie zijn hoogwaardig vormgegeven, schoon en goed onderhouden.
Juist de halte is belangrijk omdat de wachttijd sterk de beleving van de totale reis bepaalt. Daarop bezuinigen verlaagt de waardering en aantrekkelijkheid van heel R-Net. Keuzereizigers worden minder verleid om het OV te nemen.
Rover-Haarlem roept in de brief de statenleden op om de bezuiniging niet door te voeren. Want bij een voor keuzereizigers aantrekkelijk Hoogwaardig OV horen hoogwaardige haltes die er ook hoogwaardig blijven uitzien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.