Ads Top

Rover-Zoetermeer vraagt mening reizigers

Reizigersvereniging Rover afdeling Zoetermeer houdt een enquĂȘte om de maatschappelijke noodzaak van station Bleizo te onderzoeken. Er wordt veel gesproken over station Bleizo en de infrastructuur daaromheen. Het station is voorzien nabij de A12 op de grenzen van Zoetermeer en Lansingerland. Er zijn hierover veel ideeĂ«n vanuit de gemeenten, het Stadsgewest Haaglanden en de provincie. Rover-Zoetermeer is positief over het station, maar vindt het vooral belangrijk om te weten hoe de reiziger er over denkt.
Rover verbindt wel voorwaarden aan die positieve houding. Zo vindt de belangenorganisatie het van belang dat station Zoetermeer-Oost blijft. Dit station trekt veel reizigers uit Rokkeveen. Ook mogen de Intercity’s en sprinters geen last hebben van de komst van station Bleizo. Andere voorwaarden zijn goede bereikbaarheid met de auto en de plaatsing van bewaakte fietsenstallingen. Tot slot is de wens van Rover dat ZoRo-bus op termijn een tramverbinding wordt door RandstadRail naar Rotterdam door te trekken.
De uitkomsten van het online onderzoek moeten duidelijk maken hoe reizigers denken over het station. Die informatie wordt gebruikt in de gesprekken van Rover met betrokken overheden en  NS. Rover-Zoetermeer roept iedereen dan ook op de enquĂȘte in te vullen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.