Ads Top

Universiteit Antwerpen krijgt fietsenmaker

De fiets blijft het vervoermiddel bij uitstek onder de studenten. Maar af en toe durft een tweewieler te haperen. De Stadscampus van de Universiteit Antwerpen kreeg vorig jaar al een vaste fietsherstelwerkplaats, maar de studenten en de medewerkers op de buitencampussen bleven met hun lekke band of versleten remkabel zitten. Daar brengt een mobiele fietsherstelservice nu verandering in.
'Vzw Werkvormm, verantwoordelijk voor het fietspunt Mortsel-Boechout-Hove heeft ons zelf gecontacteerd', legt duurzaamheidcoördinator Carla Uwents uit. 'Zij verzorgen de fietsherstellingen voor de nabije ziekenhuizen. Omdat de campussen Drie Eiken en Groenenborger op dezelfde route liggen, stelden ze voor om de fietsherstellingen voor onze campussen er bij te nemen. Zo’n voorstel slaan we natuurlijk niet af. Het is een knappe extra dienstverlening naar onze studenten en personeelsleden toe .'
 Hoe gaat het in z’n werk? Elke buitencampus krijgt een centraal onthaalpunt. Wie pech heeft, gaat met de te herstellen fiets naar dat punt, geeft het sleuteltje af en vult een formulier in waarop aangegeven wordt wat er dient te gebeuren. De mensen van het onthaalpunt bellen meteen naar de hersteldienst en dan komt de mobiele herstelvrachtwagen langs met de herstellers. Wanneer ze de dag zelf niet klaar geraken met de reparatie, of het is al te laat om de herstellers nog ter plaatse te krijgen, krijg je een reservefiets ter beschikking. De universiteit gaat namelijk steeds uit van een ‘terug thuis-garantie’.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.