Ads Top

Arriva wint concessie Oost-Brabant

Arriva blijft de komende periode rijden in Oost-Brabant en mag vanaf 14 december flink uitbreiden in deze regio. De provincie Noord-Brabant heeft dat bekend gemaakt. De concessie Oost-Brabant heeft een looptijd van 10 jaar en een totale ordergrootte van bijna 700 miljoen euro.
In de concessie Oost-Brabant gaan 200 bussen rijden, waarvan 80 bussen van de huidige bestaande vloot. De nieuwe bussen zijn Euro 6-bussen en er wordt een zero emissie bus aangeschaft. Alle bussen worden uitgevoerd in de regionale huisstijl van Brabant. Bovendien hebben alle bussen gratis WiFi. De concessie biedt werkgelegenheid aan 550 fte.
Met een nieuwe dienstregeling wordt er slim ingespeeld op de vraag van de reiziger. De frequentie wordt verhoogd op lijnen waar veel gebruik van wordt gemaakt. Op tijden en lijnen waar de vraag minder is, gaan minder bussen rijden. Zo worden bijvoorbeeld de Volans lijnen uitgebreid tot een frequentie waarvoor de reizigers in de spits geen dienstregeling meer hoeft te raadplegen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.