Ads Top

Rover: Goedkoper reizen naar België en Duitsland

De trein naar België is per 15 december duurder geworden, ondanks de bezwaren van de consumentenorganisaties en het feit dat de trein juist 11 minuten langer onderweg is. Gelukkig zijn er nog wel wat manieren om voordeliger te reizen, wij zetten er een aantal op een rij.
Voor reizigers naar België kan het voordeliger zijn om de reis te knippen in een binnenlands deel tot aan het grensstation en een deel via de Belgische spoorwegen NMBS. De NMBS rekent naar en vanaf Roosendaal en Maastricht namelijk tarieven die erg lijken op Belgische binnenlandse tarieven. Wat veel reizigers niet weten is dat de Belgische treinkaartjes met hun tarieven ook bij het NS-loket in Maastricht te koop zijn, maar je moet dan wel de buitenlandtoeslag van € 3,50 betalen. Helaas kunnen deze kaartjes niet uit de NS-automaten gehaald worden. In de toekomst wordt er wel een NMBS- automaat in Maastricht geplaatst. Verder zijn de NMBS-treinkaartjes te koop bij de VVV in Maastricht en online bij de NMBS. Let wel: het knippen van een reis kan voor OV-chipkaartreizigers wel weer leiden tot onhandig extra in- en uitchecken op het “overstappunt”.
Een retourtje vol tarief Maastricht- Luik kost bij de NS-automaat € 15,20. Een Superdagretour (geldig na 9 uur) €10,20 of een weekendretour €9,20. Bij de NMBS kost een dagretour naar Luik €10,00 of een weekendretour €7,20. Bij het NS-loket in Maastricht komt daar nog een lokettoeslag van €3,50 bij. Door te boeken op de NMBS-website hoeft u de lokettoeslag uiteraard niet te betalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.