Ads Top

Test met e-steps om stoeprijden tegen te gaan


Voi Technology, naar eigen zeggen het grootste e-stepbedrijf van Europa, lanceert ‘s werelds eerste Computer Vision-pilot ooit op e-steps. Hierbij wordt AI-technologie  gebruikt die kan detecteren wanneer een e-step de weg verlaat en op een stoep rijdt, of wanneer het voertuig verkeerd geparkeerd staat.
 
Voi hoopt in Ierland te starten wanneer later dit jaar regelgeving wordt goedgekeurd die het veilige gebruik van e-steps mogelijk moet maken. Voi werkt hiertoe nu al samen met de Ierse startup Luna. De technologie zou ook kunnen detecteren of een e-scooter rechtop staat en in een rek is geparkeerd, om zo parkeerproblemen helpen te voorkomen.

De eerste test begon in Northampton in het Verenigd Koninkrijk. Hier heeft Voi een exclusieve licentie om deel te nemen aan een nationale e-stepproef van de Britse regering.

In de tweede fase van de proef zullen ongeveer 100 camera's worden geïnstalleerd op de verhuurde steps. De camera's helpen de veiligheid van bestuurders en voetgangers te garanderen door de regels te benadrukken waar bestuurders zich aan moeten houden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.