Ads Top

Volop werken aan knooppunt Zwolle in juli


Na bijna tien jaar breken en bouwen op en rondom station Zwolle komt de eindstreep in zicht. Als de spooruitbreiding tussen Zwolle en Herfte en dive-under bij Herfte eind juli af zijn, is knooppunt Zwolle klaar voor de toekomst.

De werkzaamheden die van maandag 5 tot en met vrijdag 23 juli plaatsvinden zijn het sluitstuk van de modernisering van knooppunt Zwolle en een belangrijke stap in Spoorplan Noord-Nederland. Door Spoorplan Noord-Nederland nemen de reismogelijkheden met de trein in het noorden flink toe, waardoor er snellere verbindingen in de regio en naar de Randstad ontstaan.

De tunnel onder station Zwolle was al flink verbreed, en ook de sporen aan beide kanten van het station en het opstelterrein vlakbij het station waren al onder handen genomen. In de laatste stap verdubbelen we het aantal sporen tussen Zwolle en de spoorplitsing bij Herfte van twee naar vier. Bij de spoorsplitsing bouwden we een zogenoemde dive-under waardoor het ene spoor onder het andere door gaat, zodat treinen elkaar vrij kunnen kruisen.

Zo krijgen de treinen naar Meppel en Emmen straks elk een 'eigen' spoor en hoeven ze niet meer op elkaar te wachten. Op station Zwolle verbreden we het perron bij spoor 15 en 16. De werkzaamheden voor deze spooruitbreiding startten in april 2019 en zijn dus deze zomer klaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.