Ads Top

Veelgebruiker NS goedkoper uit

Wie volgend jaar met de trein reist, betaalt gemiddeld 4,3 procent meer dan nu. Met ingang van 1 januari 2023 past NS de prijzen van kaartjes en abonnementen aan. Losse reizen stijgen met 5,5 procent. Abonnementen waarmee onbeperkt op een traject of het hele land gereisd kan worden, worden juist 2,4 procent goedkoper. Zo wil NS het voor forenzen aantrekkelijk maken om vaker met de trein te reizen.

Voor 2022 en 2023 wordt een totale inflatie van bijna 13 procent verwacht. Reizen met de trein wordt in deze twee jaren 6,3 procent duurder. Dat verschil kost NS naar verwachting meer dan 100 miljoen en dat brengt NS zelf op.

De tarieven van de abonnementen Altijd Vrij en Traject Vrij – waarmee onbeperkt in het land of op een traject gereisd kan worden – dalen volgend jaar met 2,4 procent.

NS verhoogt de internationale tarieven gemiddeld met 5 procent. Zoals eerdere jaren rekent NS hier met een ander inflatiecijfer doordat deze tarieven door internationale regels op een eerder moment vastgesteld moeten worden.

NS is voornemens om het tarief voor het huren van een OV-fiets te verhogen van 4,15 naar 4,45 euro per 24 uur. Dit heeft NS ter advies voorgelegd aan de reizigersorganisaties.

Onder andere op aandringen van NS doet de overheid onderzoek naar het afschaffen van de btw.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.