Ads Top

Doorfietsroute Amersfoort – Hilversum start met voorbereiding uitvoering

De aanleg van de doorfietsroute Amersfoort - Hilversum gaat binnenkort van start. Op 24 mei tekenden de wethouders Mark Eijbaard (Baarn), Bart Heller (Hilversum), Tyas Bijlholt (Amersfoort) en Aukje Treep (Soest) samen met gedeputeerde Arne Schaddelee van provincie Utrecht een Samenwerkingsovereenkomst. Provincie Noord-Holland draagt financieel bij aan het Hilversumse deel van de route.

Het doel is om de fietsroute aantrekkelijker te maken voor woon-werkverkeer en een alternatief te bieden voor de auto. Het traject en het voorlopig ontwerp zijn bepaald in overleg met vertegenwoordigers van de Fietsersbond, ProRail, Veilig Verkeer Nederland en bewoners.

De doorfietsroute Amersfoort-Hilversum is 19 kilometer lang en vertrekt vanuit het centrum van Amersfoort langs Soest via het station van Baarn naar het station van Hilversum. De route zal veiliger, vlotter en comfortabeler zijn voor fietsers. Verder is het een hele gevarieerde route langs polder, bos en stedelijk gebied. In 2024 starten de werkzaamheden en zijn in 2027 afgerond. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.