Ads Top

Eerste reizigers stappen in laatste nieuwe Sprinter

In de vroege ochtend van 9 december 2018 reed de allereerste Sprinter Nieuwe Generatie (SNG) van Haarlem naar Leiden. Vandaag kunnen reizigers voor het eerst instappen in de laatste splinternieuwe SNG, die net uit de fabriek in Spanje komt gerold. In totaal zijn er nu 206 SNG-Sprinters aangekomen in Nederland.

Deze treinen vervangen de Sprinters van het type SGM. Na ruim 46 jaar trouwe dienst zijn de SGM’s met pensioen. De oude treinen krijgen een tweede leven: zoveel mogelijk treinonderdelen worden hergebruikt of gerecycled.

De 206 SNG-Sprinters zijn gebouwd door de Spaanse treinfabrikant CAF en bieden samen meer dan 35.000 zitplaatsen. Kenmerkend voor de trein is het ruime en lichte interieur. De trein beschikt over brede gangpaden en ruime balkons. Ook heeft de Sprinter een gelijkvloerse instap en uitschuifbare treden, waardoor deze makkelijker toegankelijk is voor mensen met kinderwagens, in een rolstoel of met zware koffers. Verder beschikt de trein over stopcontacten en USB-punten en rolstoeltoegankelijke toiletten. NS investeerde ruim 900 miljoen euro in de SNG’s.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.