Ads Top

Nieuwe verzekeringsopties voor populaire fietsen

Nu prominente verzekeraars als Univé, ANWB en Kingpolis hun dekking voor fatbikes en een bepaald type elektrische bakfietsen staken, is er een toenemende vraag naar bruikbare alternatieven. Een goede reden voor Upway, online platform voor refurbished elektrische fietsen, om samen met verzekeringspartner Evy in actie te komen.

Fatbikes en e-bikes zijn populaire fietsen, die vanwege hun populariteit soms wat vaker de aandacht kunnen trekken van ongewenste belangstellenden. Sommige verzekeraars geven aan voorzichtiger te zijn geworden vanwege de grotere vraag naar deze fietsen. Vooral fatbikes, de snelle elektrische fietsen met brede banden, zijn erg in trek, mede omdat er geen helmplicht voor geldt. Voornamelijk in Amsterdam is er een kans dat je met zo'n fiets meer risico loopt, zegt een woordvoerder van de ANWB. Voor wie overweegt een fatbike of e-bike aan te schaffen, is de aanpak van Upway en Evy sterk aanbevolen - je risico is gedekt.
 
De verzekeraar komt nu met een siefstalverzekering (1 jaar): Deze optie dekt diefstal van je fiets dag en nacht. Het gehele aankoopbedrag, inclusief aangeschafte accessoires, wordt vergoed.
Diefstal- en schadeverzekering (1 jaar): Naast diefstaldekking omvat deze verzekering ook bescherming tegen schade veroorzaakt door ongevallen of vandalisme.
 
Wie via Upway een e-bike met verzekering aanschaft, hoeft niet bang te zijn dat er in geval van diefstal en/of schade een eigen risico in rekening wordt gebracht. Bij diefstal krijgt de gedupeerde eigenaar het volledige aankoopbedrag terugbetaald. Contracten worden nooit automatisch verlengd en het allerbelangrijkste: je dekking is wereldwijd - waar je ook bent, je Upway-fiets is altijd verzekerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.