Ads Top

Fietsenstalling bushalte Meerkerk fors uitgebreid

Het aantal fietsparkeerplekken bij bushalte Meerkerk is bijna verdrievoudigd. De halte bij de oprit van de A27 wordt veel gebruikt door mensen uit de omgeving en had al langer te maken met een tekort aan fietsparkeerplekken. Er is weinig ruimte bij de halte. Daardoor heeft de uitbreiding langer geduurd dan gehoopt. De provincies Zuid-Holland en Utrecht verwachten dat de 56 extra plekken voor fietsen voldoende zullen zijn tot de halte in 2026 verplaatst wordt.

De huidige fietsenstalling was al een tijdje te klein. Vaak stonden veel fietsen buiten de stalling. Zowel bij reizigers als de omgeving leefde de wens om dit aantal uit te breiden. Op twee plekken naast de halte zijn nieuwe tegels gelegd waarop 56 onoverdekte fietsparkeerplekken zijn geplaatst waaraan je je fiets kunt vastmaken. Er is nu voldoende ruimte voor alle fietsen en scooters en de situatie rondom de halte is veiliger voor reizigers.

De bushalte, waar de Snelbuzz naar Utrecht vertrekt, ligt op de grens van de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Bewoners van beide provincies hebben voordeel van de uitbreiding. De provincies werken goed samen, maar de situatie bij de halte is ingewikkeld door de beperkte ruimte en omdat er meerdere eigenaren van de grond zijn.

Rijkswaterstaat gaat de A27 verbeteren tussen knooppunten Houten en Hooipolder. Ook afrit Noordeloos wordt veranderd. Daarom wordt in 2026 de hele bushalte een klein stukje verplaatst en opnieuw ingericht. Het tekort aan fietsparkeerplekken was zo dringend, dat een tijdelijke oplossing nu nodig was. Ondertussen zetten beiden provincies zich in om de toekomstige halte op hoogwaardige kwaliteit aan te leggen. Eind 2024 wordt hierover meer bekend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.