Ads Top

Eerste reizigers met de snelle trein naar Brussel

De eerste reizigers stappen de komende maanden in de nieuwe snelle trein naar Brussel. NS test de snelle verbinding in voorbereiding op de nieuwe dienstregeling.

Vanaf zondag 15 december verdubbelen NS en de Belgische vervoerder NMBS het aantal treinen tussen Nederland en België van 16 naar 32 keer per dag. In iets meer dan 2 uur verbinden we Amsterdam met Brussel. Deze nieuwe verbinding komt boven op een intercityverbinding tussen Rotterdam, Breda en Brussel. Vanaf vandaag zijn de treintickets te boeken.

Tussen oktober en december test NS de snelle verbinding naar Brussel met de ICNG. Deze snelle trein is speciaal besteld om naar Brussel te rijden. Reizigers die de komende periode een reis naar Brussel hebben geboekt, krijgen de mogelijkheid om mee te gaan op een testrit.

Vanaf 15 december starten NS en NMBS met twee nieuwe verbindingen tussen Nederland en België. De verbinding tussen Amsterdam Zuid en Brussel Zuid-Midi krijgt de naam Eurocity Direct. De trein rijdt 16 keer per dag tussen beide hoofdsteden. Onderweg stopt de trein op Schiphol, Rotterdam en Antwerpen. Reizigers uit bijvoorbeeld Utrecht of Den Haag stappen gemakkelijk over op deze trein.

De eerste trein vertrekt elke ochtend rond 06.00 uur vanaf Amsterdam-Zuid. Daaropvolgend vertrekt elk uur een Eurocity Direct. Een enkele reis Amsterdam - Brussel is te boeken vanaf 25 euro. De prijzen variëren tussen de 25 euro en 64,10 euro voor de tweede klas, afhankelijk van moment van boeken en de gewenste mate van flexibiliteit.  

Naast de nieuwe verbinding tussen Amsterdam en Brussel, vertrekt vanaf 15 december 16 keer per dag een trein vanaf Rotterdam naar Brussel Zuid-Midi. Vanaf 15 december krijgt deze verbinding de naam EuroCity. De verbinding wordt gereden met treinen van NMBS. De trein rijdt vanaf Rotterdam via Breda en stopt op Noorderkempen, Antwerpen Centraal, Antwerpen Berchem, Mechelen, Brussels Airport-Zaventem, Brussel Noord en Brussel Centraal. Reizigers vanuit Den Haag, Utrecht en Amsterdam stappen via Rotterdam Centraal over. De reistijd voor deze reizigers blijft vergelijkbaar met de huidige verbinding.

Elke ochtend vertrekt rond 07.00 uur de eerste EuroCity van Rotterdam naar Brussel. De tickets zijn te boeken vanaf 13,10 euro enkele reis Rotterdam - Brussel. De prijzen variëren tussen de 13,10 euro en 32,70 euro voor de tweede klas, afhankelijk van moment van boeken en gewenste mate van flexibiliteit.

De treintickets voor de EuroCity Direct en EuroCity zijn vanaf vandaag te boeken via NS International. De prijzen variëren en worden bepaald door het moment van boeken, moment van reizen en de mate van flexibiliteit. Voor reizigers tot en met 25 jaar en groepen gelden speciale kortingen.

Vanaf 15 december gaan naar Brussel op beide verbindingen andere treinsoorten rijden. De Eurocity direct tussen Amsterdam en Brussel wordt uitgevoerd met het treintype ICNG. De Eurocity tussen Rotterdam en Brussel wordt uitgevoerd met Intercity-materieel van NMBS. Waarschijnlijk zijn deze treinsoorten in december nog niet volledig beschikbaar. Daarom zullen we in het begin ook met de huidige treinen treintypen rijden. Tussen Amsterdam en Brussel rijden in het begin bijvoorbeeld de ICNG-treinen tijdelijk in combinatie met de huidige treinen van het type TRAXX met ICR-rijtuigen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.