Ads Top

Van idee tot buslijn 569: nieuwe buurtbus Lemelerveld-Ommen van start

Een nieuwe buslijn die Lemelerveld, Hankate, Lemele en Ommen met elkaar verbindt. Dat is het resultaat van het samenbrengen van de ideeën van de leden buurtbusvereniging Vilsteren en de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hellendoorn. Vanaf 16 december is de splinternieuwe lijn 569 een feit. Vrijwilligers van Buurtbusvereniging Vilsteren zorgen ervoor dat de bussen op alle werkdagen gaan rijden.

Gemeenten en buurtbusvereniging Vilsteren hebben hun ideeën ingediend om de huidige route van buurtbuslijn 568 aan te passen en de bereikbaarheid te verbeteren. Op de wensenlijstjes van betrokken partijen stond onder andere dat het goed zou zijn als er een verbinding komt tussen Hellendoorn en Ommen, zowel voor scholieren als voor wandelaars die het Pieterpad lopen. De inwoners van Lemele hadden ook een wens: een verbinding met Lemelerveld voor de winkel, arts en fysiotherapie. Gemeente Ommen zette een betere verbinding van de wijken in Ommen met het station en Buurtbus op het lijstje. En vanuit Vilsteren kwam het idee om de te lange route van lijn 568 in te korten en een uursdienst in te voeren.

Dankzij de komst van lijn 569 is aan alle wensen voldaan. De bus rijdt van Lemele naar Lemelerveld en via Hankate, (met een overstapmogelijkheid van en naar buurtbuslijn 597 Hellendoorn) naar Ommen centrum. De route gaat verder via de wijk Laarakkers en eindigt bij station Ommen. De nieuwe route voor de lijn 568 (ingekort en vanaf 16 december een uursdienst) gaat vanaf Dalfsen via Vilsteren naar Ommen centrum. En via de wijk de Strangen naar station Ommen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.