Ads Top

Dienstregeling busvervoer Noord- en Zuidwest-Fryslân wijzigt

Met ingang van 25 augustus wordt er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de busdienstregeling van Noord- en Zuidwest-Fryslân.

De zomervakantie wordt verlengd van 18 t/m 25 augustus, daarom gaan de scholieren- en studentenlijnen 9, 12 en 33 ook een week later rijden. De overige stadslijnen in Leeuwarden rijden geen vakantiedienstregeling.
Lijn 2 Station Leeuwarden - Aldlân
Lijn 2 gaat als lijn 32 verder in Aldlân. U hoeft hierdoor niet meer over te stappen als u bijvoorbeeld van Greunshiem naar het MCL reist.
Lijn 4 Station Leeuwarden - Nijlân
Doordat lijn 2 in Aldlân verder gaat als lijn 32, kan lijn 4 verder gaan als lijn 34 in Nijlân. Het aantal reismogelijkheden naar station Leeuwarden verdubbelt hiermee. Er is ook een extra late combinatierit op de lijnen 2, 4 en 34. Deze rit vertrekt dagelijks om 23.32 uur vanaf station Leeuwarden.
Lijn 11 Station Camminghaburen - Hemrik
Lijn 11 vervalt. U heeft vanaf de Hemrik met lijn 33 Station Leeuwarden - Friese Poort rechtstreeks een verbinding met het busstation in Leeuwarden.
Lijn 12 Station Leeuwarden - NHL Hogeschool
Extra ritten in de spits op lijn 12. De frequentie gaat van 8 naar 10 ritten per uur.
Lijn 32 Station Leeuwarden - Greunshiem
De haltes Greunshiem en Aldlân Oost worden aan de dienstregeling van lijn 32 toegevoegd. Van Greunshiem richting Aldlân Oost blijft de halte aan de Tjotterstraat bediend. Van Greinshiem richting het busstation in Leeuwarden wordt de halte aan de Tjalkstraat bediend.
Lijn 33 Station Leeuwarden - Friese Poort
Lijn 9 gaat op het busstation in Leeuwarden verder als lijn 33. De vertrektijden van beide lijnen verschuiven met maximaal 5 minuten.
Lijn 45 Sneek - Hemelum
De eerste ochtendrit van lijn 45 vervalt en in de middag begint de dienstregeling twee uur eerder. Hierdoor is er een betere aansluiting op de schooltijden. Deze wijziging gaat met ingang van 18 augustus in.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.