Ads Top

Rover: NS te snel met weghalen gele borden

Dynamische reisinformatie is niet geschikt om als volledig alternatief te dienen voor statische informatie zoals de gele borden op het station. Dit stellen de consumentenorganisaties in het Locov in een advies aan NS. 

De consumentenorganisaties waarschuwen NS niet te snel op de zaken vooruit te lopen met het voornemen de gele vertrekstaten drastisch in aantal te verminderen.

NS wil dit jaar al beginnen met het verminderen van het aantal gele borden. Doordat slechts een beperkt aantal actuele treinen getoond kunnen worden op een digitaal scherm en deze schermen vooralsnog niet op alle perrons van grote overstapstations hangen, is het digitale systeem volgens de consumentenorganisaties niet geschikt om de gele borden in het geheel te vervangen. Bovendien kan het systeem uitvallen door storingen.

De consumentenorganisaties gaan graag in op de uitnodiging van NS om in gesprek te gaan over de informatievoorziening op stations. Voor de organisaties staat daarbij niet het uitfaseren van middelen maar het optimaliseren van de informatievoorziening centraal, gericht op de bediening van alle reizigers en de verschillende typen informatiebehoeften.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.