Ads Top

Succesvolle start P+R Maastricht Noord

Het nieuwe P+R-terrein Maastricht Noord blijkt een succes. In de periode van 1 december 2013 tot en met 5 januari 2014 stapten meer dan 16.500 bezoekers in de pendelbus richting de Markt. In omgekeerde richting reisden zo’n 15.000 mensen terug naar P+R Maastricht Noord. Nog ongeveer 3.500 reizigers kozen voor de trein. 
In totaal maakten tijdens Magisch Maastricht zo’n 35.000 instappers gebruik van de trein of bus van en naar P+R Maastricht Noord. Vooral in de weekenden was er een grote toeloop. Tijdens vijf weekenddagen waren nagenoeg alle parkeerplaatsen bezet. Verkeersregelaars werden ingezet om de automobilisten naar een parkeerplaats te leiden. Het succes van P+R Maastricht Noord is te danken aan het aantrekkelijke aanbod, de drukke periode en een uitgebreide promotiecampagne.
Wethouder Albert Nuss: “Wij zijn blij met het grote aantal gebruikers van P+R Maastricht Noord. Daarmee is bewezen dat het terrein in een behoefte voorziet. De trein en de pendelbus blijken een prima alternatief om snel en gemakkelijk naar het centrum te reizen. Tijdens de drukste dagen hebben we zo’n 350 auto’s uit het centrum weten te houden. Zo levert P+R Maastricht Noord een substantiële bijdrage aan het bereikbaar houden van de stad.”
Parkeren op P+R Maastricht Noord blijft ook in de toekomst gratis. Op weekenddagen en op enkele topdagen die buiten het weekend vallen, rijdt er ook een pendelbus van en naar P+R Maastricht Noord (zie kalender). Op de dagen dat de pendelbus rijdt, kunnen bezoekers het P+R-ticket kopen. Dat biedt voor € 1 een retourtje binnenstad voor maximaal 5 personen. Het ticket is zowel geldig in de pendelbus als in de trein.
Op zaterdag en zondag rijdt de eerste pendelbus om 10.00 uur richting Markt. De laatste pendelbus terug vanaf de Markt vertrekt om 19.00 uur. Het P+R-ticket is verkrijgbaar bij de parkeerautomaten op het parkeerterrein. De automaten accepteren muntgeld, maar ook chip- en bankpassen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.