Ads Top

Gebruiksvriendelijke OV-toeristenkaart goed voor banen

Toeristen die ons land bezoeken moeten voortaan moeiteloos een speciaal OV-toeristenkaartje kunnen aanschaffen, waarmee ze één of meerdere dagen door heel Nederland kunnen reizen met alle verschillende vormen van openbaar vervoer. De toeristenkaart moet een echt visitekaartje voor Nederland worden. Reizen door Nederland moet weer leuk worden voor toeristen. Betere bereikbaarheid van alle mooie plekken in ons land is in het belang van onze economie en de werkgelegenheid.

Een Chinees of een Brit die ons land bezoekt en afhankelijk is van het openbaar vervoer wil zich geen zorgen hoeven maken waar en hoe hij al zijn kaartjes moet kopen. In de praktijk blijkt het verwarrend voor toeristen dat ze steeds een nieuw kaartje moeten kopen als ze van vervoerder wisselen.

Tweede Kamerlid Erik Ziengs wil daarom een gebruiksvriendelijke ov-kaart voor toeristen. Die moeten naar ons idee het maximale uit hun verblijf in Nederland kunnen halen en zonder gedoe van Amsterdam naar Giethoorn en andere mooie plekken in Nederland kunnen reizen. De VVD vindt het een gemiste kans voor de toeristenbranche en daarmee voor onze economie als we daar niet op inspringen.

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat inkomend toerisme een groeimarkt is voor ons land. De recreatiesector is dus ontzettend belangrijk voor Nederland. Een betere bereikbaarheid van allerlei trekpleisters voor toeristen, betekent meer banen. In 2020 kan deze groei voor 80.000 banen zorgen, blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).
Minister Kamp heeft in een debat positief gereageerd op het voorstel van Erik Ziengs. De minister gaat om de tafel met OV-bedrijven en heeft gezegd dat hij zeer gemotiveerd is om dit punt gerealiseerd te krijgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.