Ads Top

Pendelbus P+R Maastricht Noord rijdt vanaf 28 november 7 dagen per week

Vanaf 28 november rijdt Lijn 100 van P+R terrein Maastricht Noord niet meer alleen in het weekend maar ook van maandag tot en met vrijdag naar de Markt in Maastricht. De bus zal op weekdagen vier keer per uur gaan rijden tussen 7:00 uur ’s ochtends en 19:00 uur ’s avonds. In het weekend blijft de bus rijden van 10:00 uur tot 19:00 uur. Een retour met Lijn 100 kost vanaf dan 1 euro per persoon (voorheen 1 euro per auto). Kinderen tot 12 jaar reizen gratis.

Hiermee biedt Maastricht Bereikbaar in samenwerking met Provincie Limburg zowel forenzen als dagjesmensen de mogelijkheid om snel, makkelijk en goedkoop te reizen naar hartje centrum. Vanaf de snelweg is het P+R terrein in twee minuten bereikbaar. Daar heeft de reiziger vier keer per uur de mogelijkheid om op de bus te stappen (naast de optie om twee keer per uur tegen regulier tarief de trein te nemen). De pendelbus die via de Wilhelminabrug naar de stad rijdt, stopt voortaan ook bij halte Mosae Forum.

Vorig jaar reed de pendelbus op 136 dagen, vooral in het weekend, maar ook gedurende Magisch Maastricht en andere evenementen. Toen reisden ruim 63.000 mensen met de pendelbus naar de Markt. Uit onderzoek onder deze busreizigers bleek dat 84% ook van de pendelbus gebruik zou maken als deze op weekdagen zou rijden. De uitbreiding naar weekdagen geldt vooralsnog voor een proefperiode van 1 jaar. Het gebruik van de bus wordt in 2016 op verschillende momenten geëvalueerd. Eind 2016 zal worden besloten over de inzet van de bus in 2017.

Kaartjes voor de pendelbus zijn te koop aan een van de twee kaartautomaten op het P+R terrein. Vanaf 28 november zullen instappers daar het nieuwe tarief van 1 euro per persoon betalen. Reizigers die na 19:00 uur terug willen naar het P+R terrein in Maastricht Noord kunnen met hun gekochte kaartje met de trein (Heuvellandlijn van Veolia) vanaf station Maastricht terug.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.