Ads Top

Vanochtend werkonderbreking OV in Amsterdam

Vandaag rijden er in Amsterdam tot 08.30 uur geen tram, bus en metro door actie vakbonden. De dienstregeling rond 11.00 uur op normale sterkte. Het GVB geeft deze informatie:

Wanneer en waarom wordt het werk onderbroken?
De vakbonden hebben een collectieve actie aangekondigd. Dit betekent dat het werk op donderdag 15 oktober van aanvang dienstregeling t/m 08.30 uur wordt onderbroken. Dit geldt voor bus, tram en metro, maar niet voor de veren.
Voor inhoudelijke overwegingen om het werk tijdelijk neer te leggen en de gevolgen ervan, verwijst GVB naar de berichtgeving van de vakbonden.
Wanneer rijdt alles weer normaal?
Om 08:30 uur gaan alle trams, bussen en metro’s weer rijden. Houdt u rekening met een langere reistijd. Wij verwachten rond 11:00 uur weer volgens dienstregeling te rijden.
Hoe zit het met de veren?
De veren varen conform dienstregeling, ook de Noordzeekanaal veren. Wij verwachten bij de veren wel extra drukte en dus langere wachttijden. We zullen daarop anticiperen met hekken voor de veiligheid en extra handhavers die de mensenstroom kunnen reguleren.
Rijden de bussen van EBS wel in de stad?
Komend van Waterland rijdt EBS via Amsterdam Noord naar Centraal Station/busstation IJzijde. EBS stopt dan ALLEEN bij haltes om reizigers uit te laten stappen. Op Centraal Station/busstation IJzijde kunnen reizigers voor de bestemming Waterland instappen, de bussen richting Waterland stoppen verder NIET in Amsterdam Noord.
Hoe rijdt Connexxion in de stad?
Connexxion stopt uitsluitend op hun gebruikelijke haltes en biedt geen lokaal vervoer binnen Amsterdam.
De stad inkomend laten zij alleen reizigers uitstappen. Tot 08.30 uur laten zij GEEN reizigers instappen op de haltes waar zij stoppen. De stad uit nemen ze van de eigen haltes alleen reizigers mee die de stad ook werkelijk uitgaan.
Doet GVB iets tegen de werkonderbreking?
GVB heeft juridisch advies ingewonnen over de mogelijkheden om de werkonderbreking eventueel tegen te houden. Daaruit bleek dat GVB het recht op collectieve actie van de vakbonden heeft te respecteren.
Wat is het standpunt van de directie?
GVB is geen partij in dit conflict, maar begrijpt dat medewerkers mogelijk ongerust zijn over de gevolgen voor hun pensioenen. Het staat buiten kijf dat de aangekondigde actie uitermate vervelend is voor onze reizigers. GVB zal er voor zorgen dat de veiligheid op straat geborgd is (bv in geval gesprongen bovenleidingen, etc.) en dat de dienstregeling na afloop van de actie zo snel mogelijk weer wordt hervat.
Wist directie van de werkonderbreking?
De directie is maandag door de vakbonden geïnformeerd dat de werkonderbreking ging plaatsvinden.
Kan ik taxi declareren?
In dit geval is sprake van overmacht voor GVB. Hoezeer wij de werkonderbreking ook betreuren, het is helaas niet mogelijk om gemaakte kosten voor alternatief vervoer te declareren. De gemaakte afspraken hierover zijn vastgelegd in de algemene voorwaarden stads- en streekvervoer die in overleg met de Consumentenbond, Rover en de Coordinatiegroep Zelfreguleringsoverleg, tot stand zijn gekomen. Naar de vervoervoorwaarden. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.